Lækre medaljer med mojito-limecreme. (©DR)

Mojito-medaljer

I 6. sæson af 'Den store bagedyst' laver Nipuni disse lækre mijoti-medaljer. Nipuni har boet i Mexico i flere år og lavede derfor en klassisk dansk flødeskumskage piftet op med mynte og lime fra det mexikanske køkken.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdejsbunde

  • 125 g smør (stuetemperatur)
  • 250 g mel
  • 100 g flormelis
  • 1 æg

Mynte-limecreme

  • 2 blade husblas
  • 140 g limesaft
  • 100 g sukker
  • 3 æg
  • 50 g smør
  • 2 dl piskefløde

Dekoration

  • 3 dl piskefløde
  • 100 g pasteuriserede æggehvider
  • 1 knivspids salt
  • 200 g flormelis
  • Masser af friske mynteblade
  • 2 økologiske limefrugter

Fremgangsmåde

Mørdejsbunde

  1. Start med at tænde ovnen på 180 grader.
  2. Ælt smørret sammen med mel og flormelis og saml det med ægget.
  3. Læg dejen på køl i ca. 30-45 minutter.
  4. Rul dejen ud og stik herefter 12 bunde ud i ca. 6-7 cm i diameter.
  5. Læg bundene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 10-12 minutter, til de er bare en lille smule gyldne.


Mynte-limecreme

  1. Udblød husblassen i koldt vand.
  2. Varm limesaft, grofthakket mynteblade og sukker op i en gryde og lad det simre i ca. 10 minutter.
  3. Si herefter det hele, så der ingen mynteblade er tilbage i gryden.
  4. Tilføj æg og varm det hele op til medium varme under konstant omrøring.
  5. Tilsæt smørret imens der fortsat røres. Når det er blevet mere cremet og tykt tages gryden af varmen.
  6. Smelt husblassen i den varme mynte-limecreme og sæt cremen på køl.
  7. Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med den afkølede creme. Hæld det hele i en sprøjtepose uden tyl.


Dekoration

  1. Pisk æggehviderne stive til skålen kan vendes på hovedet uden, de falder ud.
  2. Tilsæt salt og flormelis og pisk til marengsmassen er helt blank og ensartet.
  3. Hæld marengsen i en sprøjtepose med en stor takket tyl og sprøjt en stor klat marengs på midten af 6 af de 12 marengsbunde. Brænd forsigtigt hver marengs og læg et mynteblad og en halv skive lime på hver.
  4. Pisk fløde til flødeskum og hæld det i en sprøjtepose med en stor fin tyl.
  5. Sprøjt nu en høj flødeskumskrans på de resterende 6 bunde (uden marengs).
  6. Herefter sprøjtes den kolde mynte-limecreme i midten af hver flødeskumskrans.
  7. Læg låget (med marengs, mynte og lime) ovenpå hver af de 6 kager med flødeskum og sæt dem på køl, indtil de skal serveres.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 1)