Mojito-medaljer
I 6. sæson af 'Den store bagedyst' laver Nipuni disse lækre mijoti-medaljer. Nipuni har boet i Mexico i flere år og lavede derfor en klassisk dansk flødeskumskage piftet op med mynte og lime fra det mexikanske køkken.
Tilberedningstid:
3 timer
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
Mørdejsbunde
- 125 g smør (stuetemperatur)
- 250 g mel
- 100 g flormelis
- 1 æg
Mynte-limecreme
- 2 blade husblas
- 140 g limesaft
- 100 g sukker
- 3 æg
- 50 g smør
- 2 dl piskefløde
Dekoration
- 3 dl piskefløde
- 100 g pasteuriserede æggehvider
- 1 knivspids salt
- 200 g flormelis
- Masser af friske mynteblade
- 2 økologiske limefrugter
Fremgangsmåde
Mørdejsbunde
- Start med at tænde ovnen på 180 grader.
- Ælt smørret sammen med mel og flormelis og saml det med ægget.
- Læg dejen på køl i ca. 30-45 minutter.
- Rul dejen ud og stik herefter 12 bunde ud i ca. 6-7 cm i diameter.
- Læg bundene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 10-12 minutter, til de er bare en lille smule gyldne.
Mynte-limecreme
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Varm limesaft, grofthakket mynteblade og sukker op i en gryde og lad det simre i ca. 10 minutter.
- Si herefter det hele, så der ingen mynteblade er tilbage i gryden.
- Tilføj æg og varm det hele op til medium varme under konstant omrøring.
- Tilsæt smørret imens der fortsat røres. Når det er blevet mere cremet og tykt tages gryden af varmen.
- Smelt husblassen i den varme mynte-limecreme og sæt cremen på køl.
- Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med den afkølede creme. Hæld det hele i en sprøjtepose uden tyl.
Dekoration
- Pisk æggehviderne stive til skålen kan vendes på hovedet uden, de falder ud.
- Tilsæt salt og flormelis og pisk til marengsmassen er helt blank og ensartet.
- Hæld marengsen i en sprøjtepose med en stor takket tyl og sprøjt en stor klat marengs på midten af 6 af de 12 marengsbunde. Brænd forsigtigt hver marengs og læg et mynteblad og en halv skive lime på hver.
- Pisk fløde til flødeskum og hæld det i en sprøjtepose med en stor fin tyl.
- Sprøjt nu en høj flødeskumskrans på de resterende 6 bunde (uden marengs).
- Herefter sprøjtes den kolde mynte-limecreme i midten af hver flødeskumskrans.
- Læg låget (med marengs, mynte og lime) ovenpå hver af de 6 kager med flødeskum og sæt dem på køl, indtil de skal serveres.