Gryderetten tager 1-2 timer at lave, men den er let at lave og har en skøn aromatisk smag! (©DR)

Mole poblano (krydret ret med kalvekød)

En lækker opskrift på en krydret og kraftig gryderet fra Arizona, som Anne Hjernøe lavede i programmet 'Anne og Anders i USA'.

Tilberedningstid: 1 time, 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 4-5 spsk. koldpresset olivenolie
  • 1 kg kalvekød
  • 2 stk. løg
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 3-4 stk. kanelstænger
  • 4-5 stk. sorte kardemommekapsler
  • 6-7 stk. grønne kardemommekapsler
  • 2 tsk. friske chilifrugter
  • 1 dåse hakkede tomater
    (Eller flåede, det er ligegyldigt hvilken.)
  • 1,2 l bouillon
    (Vælg selv om det skal være hønse-, grøntsags- eller kalvebouillon.)
  • 3 dl bock øl
  • 1 dl kaffe
  • 50 g mørk chokolade
  • 2 tsk. salt
    (Eller hvor meget du nu synes.)

Fremgangsmåde

  1. Kom olien i en stor gryde og brun kødet godt. Tilsæt hakkede løg og steg dem med i 4-5 minutter, sammen med alle krydderierne samt de to hele chilifrugter. 
  2. Fjern chilifrugterne når du syntes molen er stærk nok. 
  3. Kom tomaterne på sammen med bouillon, øl, kaffe og mørk chokolade. Lad molen koge i 1-2 timer, til kødet er helt mørt. 
  4. Smag molen til med salt undervejs, hvis det er nødvendigt. Det afhænger som regel af saltmængden i din bouillon.