En skøn og sommerlig kage med solmodne appelsiner og en intens chokolademousse. (©DR)

Mønstret appelsinkage

En sjov og mønstret kage med blodappelsin og chokolademousse. En kage der smager af solmodne frugter, som Jasmin bagte i Den store bagedyst 2018.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kakaosablé

  • 90 g sukker
  • 80 g smør
  • 85 g hvedemel
  • 25 g kakao

Blodappelsinmousse

  • 2 dl appelsinsaft
  • 3 spsk. sukker
  • 1 citron, saft heraf
  • 1 appelsin, skal heraf
  • 1 dl koldskål
  • 3 dl fløde
  • 3½ blade husblas

Blodappelsingele

  • 1½ dl blodappelsinsaft
  • 2½ blade husblas

Chokolademousse

  • 200 g chokolade
  • 2½ blade husblas
  • 1½ dl sødmælk
  • 3 dl fløde

Appelsincreme

  • 75 g applsin/citronsaft
  • mascarpone til passende

Mønsterdej

  • 170 g sukker
  • 2 appelsiner, skal heraf
  • 200 g æggeblomme
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 400 g æggehvide
  • orange pastafarve

Marengs

  • 100 g æggehvide
  • 100 g sukker
  • 100 g flormelis

Fremgangsmåde

Kakaosablé

  1. Blend alt i en blender og saml dejen med hånden.
  2. Rul ud på en bageplade med bagepapir og bag ved 200 grader i 12 min.
  3. Udstik en cirkel der passer til din kagering.

Blodappelsinmousse

  1. Varm saft, citron og sukker op. Tilføj udblødt husblas.
  2. Pisk koldskål i og afkøl.
  3. Vend den piskede fløde i.

Blodappelsingele

  1. Varm saft op og tilføj udblødt husblas.

Chokolademousse

  1. Varm mælken og tilføj udblødt husblas.
  2. Hæld over den hakkede chokolade, rør rundt og afkøl.
  3. Vend den piskede fløde i.

Appelsincreme

  1. vend appelsinsaft i mascaponen.

Mønsterdej

  1. Pisk sukker, appelsinskal og æggeblomme sammen.
  2. Vend forsigtigt mel og bagepulveret i. Del dejen i to portioner og indfarv den ene med orange farve.
  3. Pisk æggehviderne stive og vend dem i i de to deje og kom i to sprøjteposer. Find to plader med bagepapir.
  4. Lav mønsteret ved at lave striber med den ene dej og sæt pladerne på frys til dejen er helt frossen. Sæt striber af den anden dej imellem så du får et mønster af de to slags dej.
  5. Bag ved 190 grader i ca. 12 min.

Samling af kagen

  1. I din kagering fores siderne med et tilskåret bånd af din mønstrede dej. Udstik også et rundt låg.
  2. Læg kakaosablé-bunden nederst og hæld din appelsinmousse over. 
  3. Læg et indlæg af appelsingelén over og sæt på køl.
  4. Hæld chokolademoussen over gelén og luk af med den runde mønstrede top. Sæt på køl til alt er sat.

Marengs

  1. Pisk hviden lidt luftig. 
  2. Tilføj halvdelen af dit alm. sukker - når det er opløst tilføjes resten.
  3. Tilføj 1/3 af dit flormelis og pisk godt. Herefter tilføjes resten i små mængder. Pisk til massen står skarpt.
  4. Kom i sprøjtepose med stor stjernetyl.
  5. Tag kagen ud af din kagering og sæt rosetter af marengs langs kanten, så samling skjules. Brænd evt. med gasbrænder.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Finalen