Mormors æbleflæsk - stegt flæsk serveret med æbler stegt på pande og godt rugbrød. (©DR)

Mormors æbleflæsk

Er du til de gode, danske retter? Så prøv denne klassiske opskrift på mormors æbleflæsk. Server retten lun med rugbrød til.

Tilberedningstid: 1 dag, 21 timer Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 12 skiver letsaltede flæsk
  • 6 stk. syrlige madæbler
  • 1 smule sukker

Fremgangsmåde

Steg flæsket sprødt på en tør pande og lad det dryppe af på fedtsugende papir. De kan også steges i ovnen, hvis man foretrækker det. 

Mens flæsket steger, skrælles og udkernes æblerne, hvorpå de skæres i både. Fedtet fra flæsket hældes fra, men lidt lades tilbage i panden, og heri steges æblerne til de begynder at falde sammen. Hvor meget eller hvor lidt er en smagssag. Smag æblerne til med sukker. De skal hverken være for sure eller for søde. 

Server æbleflæsket lunkent med rugbrød til.