Mormors æbleflæsk
Er du til de gode, danske retter? Så prøv denne klassiske opskrift på mormors æbleflæsk. Server retten lun med rugbrød til.
Tilberedningstid:
1 dag, 21 timer
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 12 skiver letsaltede flæsk
- 6 stk. syrlige madæbler
- 1 smule sukker
Fremgangsmåde
Steg flæsket sprødt på en tør pande og lad det dryppe af på fedtsugende papir. De kan også steges i ovnen, hvis man foretrækker det.
Mens flæsket steger, skrælles og udkernes æblerne, hvorpå de skæres i både. Fedtet fra flæsket hældes fra, men lidt lades tilbage i panden, og heri steges æblerne til de begynder at falde sammen. Hvor meget eller hvor lidt er en smagssag. Smag æblerne til med sukker. De skal hverken være for sure eller for søde.
Server æbleflæsket lunkent med rugbrød til.