Mormors ortodokse jødekager
Denne opskrift på jødekager lavede Pernille Højmark i Den store Julebagedyst 2012. Jødekagerne er en lidt anderledes udgave af den klassiske småkage, da mandler blendes til mel og kommes i dejen. Kagerne bliver sprøde og porøse med en dejlig smag af vanilje og mandler. Har man lyst til at give kagerne et ekstra pift, kan man blende et 1-2 stk. bitre mandler sammen med de andre mandler. Det giver jødekagerne en mere dyb smag af mandel.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 375 g sukker
- 375 g smør
-
65 g
mandler
(evt. et par bitre mandler i blandt.)
- 1 tsk. hjortetaksalt
- 1 stk. æg
-
1 stk.
vaniljestang
(korn heraf)
-
50 g
smuttede mandler
(til pynt)
Fremgangsmåde
- Mandler males til mel i en kaffemølle, i en minihakker eller i en blender.
- Dernæst æltes alle ingredienserne til dejen sammen, til du har en god småkagedej. Det er en god ide at lade den køle lidt.
- Rul små kugler i hånden, sæt dem på bagepapir og tryk dem flade med fingrene. Pyntes med hakkede mandler og bages i ovnen på 200 grader i ca. 15 min. Kagerne må ikke blive for brune.
- Lad dem køle godt af på en rist. Smager fantastisk!