En grøn salat er dejligt tilbehør til eks. grillmad. (©DR)

Mormorsalat med hyldeblomstsyrnet fløde

En anderledes opskrift på mormordressing med skøn smag af sommerens hyldeblomster. Her Thomas Hermans opskrift fra programmet 'Dyrk, høst, spis - Byhaver med Herman og Hertz'

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 0 pers.

Ingredienser

  • 2 dl piskefløde
  • 3 spsk. hyldeblomsteddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 200 g spæde salater
  • 10 stk. umodne stikkelsbær
    (kan udelades)
  • 100 g ærter, gerne nybælgede

Fremgangsmåde

  1. Pluk og vask de spæde salater. Skær stikkelsbærrene i tynde skiver med en skarp kniv.

  2. Lav mormordressingen ved at smage fløden til med hyldeblomsteddike, salt og honning.

    TIP: Anret salaterne med ærter, ny plukkede hyldeblomster og mormordressingen.