Skøn spiskålssalat med flødedressing. (©DR)

Mormorsalat med spidskål

Mormorsalat er karakteriseret ved den cremede dressing, som består af fløde, der er syrnet med citron. Mormorsalat laver man som regel med salatblade, men den er skøn i denne udgave med både spidskål og grønkål.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 5 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Salat

  • 1 stk. spidskål
    (Kan erstattes af grønkål)

Dressing

  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 stk. citron (saft og skal)
  • 1 spsk. honning
  • 1 smule salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Snit kålen så fint du kan. Kom fløden i en skål og tilsæt citronskal, saft, honning, salt og peber. 
  2. Lad det stå i nogle minutter uden at røre rundt. 
  3. Rør derefter forsigtigt dressingen sammen og smag den til, citronen får piskefløden til at tykne. 
  4. Vend spidskålen i dressingen og servér salaten med det samme.