Klar suppe med kød- og melboller smager af besøg hos mormor, og er en ægte familiefavorit. (©DR)

Mormorsuppe med kød- og melboller

Klassisk opskrift på en klar hønsekødssuppe kogt på skroget, og serveret med kød- og melboller. Præcis som mormor lavede den. En nem og billig ret som kok Jesper Vollmer lavede i programmet Spis og spar.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 2 kyllingeskrog
  • 2 gulerødder
  • 1 porre
  • 2 løg
  • 1 pastinak eller ½ knoldselleri
  • 2 laurbærblade
  • salt og peber
  • 1 pose kød- og melboller

Fremgangsmåde

  1. Kog skrog og ben i rigeligt vand ca. 1 time. Fjern urenheder fra toppen med en ske. 
  2. Alle grøntsagerne skrælles og skæres i mundrette stykker og koges i suppen til de er møre. 
  3. Varm kød- og melbollerne op i suppen og smag den godt til med salt og peber. Skulle der være lidt kyllingekød tilovers fra dagene før, kan det let dumpes i suppen.