Mos med uvak
En grov kartoffelmos med uvakfilet som Nikolaj Kirk lavede i Nak & Æd, da han og Jørgen var i Grønland. Mosen kan også laves med torsk.
Tilberedningstid:
25 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 1 kg jævne kartofler
- 2 løg
- 1,7 l mælk
-
600 g
uvak filet uden skind og ben
(kan erstattes med torsk)
- 50 g smør
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne og del i grove stykker.
- Pil løgene og kom disse i en gryde sammen med kartoflerne. Hæld mælk på sammen med vand og bring i kog. Lad det simre indtil kartoflerne er helt møre. Løft løg op og kasser dem.
- Læg nu fiskekødet i gryden og krydr med salt og peber. Lad det simre i fem minutter og sigt så mælkevandet fra (gem lidt).
- Mos det hele til en grov pure. Tilsæt smørret og lidt mælkevand så mosen bliver god i konsistensen.
- Server.