En fyldig kartoffelmos med uvak-filet. Mosen kan også laves med torsk. (©DR)

Mos med uvak

En grov kartoffelmos med uvakfilet som Nikolaj Kirk lavede i Nak & Æd, da han og Jørgen var i Grønland. Mosen kan også laves med torsk.

Tilberedningstid: 25 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg jævne kartofler
  • 2 løg
  • 1,7 l mælk
  • 600 g uvak filet uden skind og ben
    (kan erstattes med torsk)
  • 50 g smør
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og del i grove stykker. 
  2. Pil løgene og kom disse i en gryde sammen med kartoflerne. Hæld mælk på sammen med vand og bring i kog. Lad det simre indtil kartoflerne er helt møre. Løft løg op og kasser dem.
  3. Læg nu fiskekødet i gryden og krydr med salt og peber. Lad det simre i fem minutter og sigt så mælkevandet fra (gem lidt).
  4. Mos det hele til en grov pure. Tilsæt smørret og lidt mælkevand så mosen bliver god i konsistensen.
  5. Server.