Moules au curry (©DR)

Moules au curry

Elsker du også muslinger? Prøv denne lækre ret med muslinger med en god sovs med en dejlig smag af karry.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 3-4 kg muslinger
  • 1-2 stk. løg
  • 3-4 stk. skalotteløg
  • 2 stængler persille
  • 1 l fiskefond
    (evt. hønsefond)
  • 1,5 dl hvidvin
  • 1 spsk. mel
  • 2 dl fløde
  • 1 smule lauerbær
  • 1 smule timian
  • 2 spsk. god karry
  • 1 spsk. smør
  • 1 smule olie

Fremgangsmåde

  1. Lav en karrysovs således: Løgene hakkes og klares i smør og olie i gryden. Karryen kommes ved og brændes af under omrøring. Melet kommes ved og afbages. 

  2. Så spædes der med fiske- eller kyllingefond. Sovsen koges igennem med timian og laurbær efter smag. Rund sovsen af med fløden og lad den koge igennem. Smag den til med salt og peber og lidt rørsukker. 

  3. De rensede muslinger tilberedes som "moules mariniére" med skalotteløgene, persillen og hvidvinen. Muslinge-fonden sies fra og hældes i karrysovsen, hvorefter det hele hældes over muslingerne.