Delikat moules mariniéres med en suppe lavet af persille, timian og andre smagfulde ingredienser (©DR)

Moules mariniéres

Elsker du også en god omgang muslinger? Afprøv denne klassiske tilberedning og server muslingerne med lidt brød eller med pommes frites, som de gør i Frankrig.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 3-4 kg muslinger
  • 2 stk. løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 stk. porrer
  • 1 bundt persille
  • 1 kvist timian
  • 4 cl tør hvidvin
  • 1 smule olivenolie
  • 1 smule salt
  • 1 smule friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Uanset hvordan man ellers vil tilberede sine muslinger, starter man med at gøre dem grundigt rene under rindende vand. Gå hver enkelt musling efter med en lille kniv og fjern skægget, der sidder og stikker ud af skallen som en lille tot. 

  2. Hvis muslingen er åben, får den et par gok mod køkkenbordet og bliver lagt i en bunke for sig. De muslinger, som ikke har lukket sig helt efter et par minutter, bliver kasseret uden tøven. 

  3. Hvis der er eksemplarer, som efter dampning ikke har åbnet sig, ryger de også ud. Man skal regne med et vist svind ved denne sortering, så jeg køber altid lidt ekstra. 

  4. Fat en gryde, der er stor nok til at rumme muslingerne. Hak løg og hvidløg fint og skær det hvide af porren i tynde ringe. Hak persille med stilk groft. Hæld lidt olie i gryden og sæt den over ilden. Kom løg, hvidløg, porre, persille og timian ved og lad det sautere en stund under omrøring. 

  5. Så hældes hvidvinen på, og når det koger op, tilsættes de rensede muslinger. Kværn godt med peber over muslingerne og læg et tætsluttende låg på. Ryst gryden af og til, så muslingerne bytter lidt plads. Varmen skal være høj. 

  6. Efter 5-6 minutter skulle muslingerne have åbnet sig, eller må man give dem lidt længere- men endelig ikke for længe, for så bliver de hårde og triste. 

  7. Smag på suppen og giv den evt. lidt salt. Server med godt lunt brød til, eller spis dem som i Frankrig med pommes frites.