Opskriften på moussaka kan både bruges som en god og fyldig hverdagsret eller som dejlig gæstemad. (©DR)

Moussaka med tzatziki

I programmet Price Inviterer lavede Adam Prices denne skønne opskrift på moussaka med tzaziki. Moussakaen er med auberginer, lammekød og en lækker krydderiblanding fuld af smag, og er dejlig mad til både hverdag og fest.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Fyld

  • 3 stk. auberginer
  • 1 dl olie
  • 1 spsk. kanel
  • 1 spsk. allehånde
  • 1 spsk. timian
  • 500 g magert hakket lammekød
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1-2 tsk. salt
    (smag til)
  • 0,5 tsk. peber
  • 3 stk. løg
  • 2-3 fed hvidløg

Bechamelsauce

  • 2 spsk. smør
  • 2,5 spsk. hvedemel
  • 8 dl sødmælk
  • 100 g parmesanost
  • 2 stk. æg
  • 2 spsk. græsk yoghurt 10%
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber

Tzatziki

  • 1 stk. agurk
  • 300 g græsk yoghurt 10%
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 1 knivspids peber

Fremgangsmåde

Fyld

  1. Skær aubergine i ca. ½ cm tykke skiver, steg dem gyldne på pande i rigeligt olie og dræn dem herefter på fedtsugende papir. 
  2. Lav en krydderblanding i morter med kanel, allehånde, salt, timian og peber. Svits løg og hvidløg på panden og tilsæt herefter det hakkede lammekød og et par spsk. tomatkoncentrat. Kødet brunes godt af, og smages til med krydderblandingen. 

Bechamelsauce

  1. Smelt smør, drys mel i og rør det sammen, og lun det godt igennem i ca. 5 min pisk den lune mælk i lidt ad gangen for at undgå klumper. Saucen skal simre i et kvarter. Tilsæt revet parmesanost og smag til med salt og peber.
  2. I et smurt ovnfast fad fordeles nu i lag: aubergine, kød og sauce. Gem ca. 3 dl sauce til øverste lag, som piskes sammen med 2 æg og et par spsk. af den græske yoghurt.
  3. Drys til sidst med rasp, og bag moussakaen i 180 grader varm ovn i ca. 25 min.

Tzatziki

  1. Skræl agurken og del den på langs. Med en spiseske skrabes indmaden ud. Skær den herefter i skiver på ca. ½ cm. Salt dem let, og dræn væden på et rent viskestykke. Rør græsk yoghurt sammen med lidt citronsaft, fintsnittet hvidløg, salt og peber og vend agurken i.