Mousse au citron pyntet med syltet citronskal (©DR)

Mousse au citron

Mousse au citron er den franske udgave af en citron fromage, som er ekstra let og luftig og smager dejligt af citron. På toppen pyntes med syltet citronskal. Opskriften lavede Brødrene Price i programmet Spise med Price på tur.

Citron moussen må gerne stå et døgn i køleskabet og trække.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

Mousse au citron

  • 4 stk. citroner, saft heraf
  • 2 stk. citroner, skal heraf
  • 180 g flormelis
  • 6 stk. æg
  • 2 blade husblas
  • 2,5 dl piskefløde

Syltet citronskal

  • 2 stk. citroner, skal heraf
  • 150 g sukker
  • 1-2 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Mousse au citron:
    Saften fra 4 citroner, fintreven skal fra 2 citroner, 150 gr. flormelis og æggeblommer kommes i en skål og sættes over vandbad. Varm det op under konstant omrøring til det bliver tykt. Tag det så fra varmen og tilsæt husblas der er opløst i en lille smule varmt vand. Bland det hele godt og lad det køle af.

  2. Pisk 3 æggehvider stive og tilsæt resten af flormelisen. Pisk fløden til skum. Bland de piskede æggehvider og flødeskummet forsigtigt i den afkølede citronmasse. Lad moussen sætte sig i køleskabet, gerne et døgn. Ved serveringen garneres den a med syltede citronskaller.

  3. Syltet citronskal:
    Skræl citronerne i lange strimler uden at få noget af det hvide med. Kog sukkeret op med lidt vand og tilsæt citronskallerne. Lad dem koge stille i lagen til de er karamelliserede.

  • TIP: Moussen kan enten kommes i portionsglas eller formes til "æg" med et par skeer. Server med lidt syltet citronskal og et par blade citronmelisse.