Mozzarella in carrozza - paneret italiensk toast med mozzarella (©DR)

Mozzarella in carrozza

In carrozza betyder "i vogn" og beskriver måske hvordan den lækre smeltede mozzarellaost transporteres til munden i et stykke paneret gyldent ristet brød. Mozzarella in carozza er i princippet en italiensk toast.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 8 skiver lyst brød med tæt krumme
  • 2 stk. store kugler bøffelmozzarella
  • 8 blade basilikum
  • 8 stk. ansjoser
    (Italienske i olie)
  • 2 dl mælk
  • 3-4 spsk. hvedemel
  • 2-3 stk. æg
  • 2 dl fint rasp
  • 1-2 dl olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Fjern skorpen på brødet og del skiverne diagonalt. Læg en tykt stykke mozzarella på hver anden skive. Trim om nødvendigt ostestykkerne, så de ikke stikker ud fra brødet. Læg en ansjosfilet og et blad basilikum på osten og slut af med en skive brød.

  2. Tryk de små sandwiches godt sammen og dyp dem hurtigt i mælk, derpå i mel, så i æg og endelig i fin rasp. Lad paneringen sætte sig et par minutter.

  3. Varm rigeligt olivenolie op i en pande og steg de små sandwiches til de er gyldne og sprøde. Pas på at varmen ikke bliver for høj - osten skal nå at smelte inden de bliver for mørke. Hvis der ikke er plads til alle sandwiches på panden, kan de færdige godt holdes varme i ovnen mens resten steges.

  4. Server mozzarella in carrozza rygende varme.