Mrs. Donuts chocolate bars
Marianne elsker donuts, derfor skulle hendes chokoladebarer i Den store bagedyst 2018 selvfølgelig formes som de runde kager med hul i midten. Kagerne er lavet af hasselnøddekiks med karamel og mørk chokolade.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
12 pers.
Kok og program
Ingredienser
Karamel
- 3 dl fløde
- 75 g glukosesirup
- 150 g sukker
Hasselnøddekiks
- 100 g hasselnødder, ristede og afskallede
- 100 g sukker
- 150 g smør
- 2 æggeblommer
- 1 knivspids salt
- 4 dl hvedemel
Hasselnøddecreme
- 100 g hasselnødder, ristede og afskallede
- 75 g mørk chokolade
- ½ tsk. vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 0,75 dl fløde
Overtræk
- 500 g mørk chokolade
- 50 g kakaosmør
- hakkede hasselnødder
Fremgangsmåde
Karamel
- Kog sukker, glukose og fløde sammen til en tyk karamel - den skal være ca. 110-115 grader. Dette tager ca. 20 minutter.
Hasselnøddekiks
- Bland alle de tørre indridigenser, smuldr smør heri og saml dejen med æggeblommerne.
- Udstik runde forme med hul i, så de passer i din donuts form. Bag dem i ca. 12 minutter ved 195 grader.
Hasselnøddecreme
- Blend nødderne i en minihakker til de bliver til en tykflydende masse -dette tager ca. 10 minutter.
- Smelt chokoladen sammen med fløden.
- Kom salt, vanilje og chokolademassen i blenderen. Rør det hele sammen til en ensartet masse. Hvis massen er for tyk tilsættes mere fløde. Kom evt lidt grofthakkede nødder i til sidst.
- Kom massen i en sprøjtepose uden tyl.
Samling af kagen
- Kom den varme karamel ned i en donuts form - den skal kun dække bunden. Kom straks karamellen på frost.
- Når massen er kold kommes en stribe hasselnøddecreme på hele vejen rundt.
- Kiksen kommes på og kagerne stille straks på frost igen.
- Imens kagerne sætter sig tempereres chokoladen sammen med kakaosmør. Den må ikke overskride 34 grader og skal lande på ca. 31 grader.
- Dyp de frosne donuts i den tempererede chokolade. Drys straks med hasselnødder.