Smuk og elegant chokoladebombe med frisk hindbærsylt. (©DR)

Mudcake

Mudcake er en dejlig kage med chokoladeovertræk, som med garanti vækker begejstring hos kage- og chokoladeelskere.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 12 pers.

Ingredienser

Bunde

  • 150 g hvid chokolade
  • 0,5 stang vanilje
  • 250 g smør
  • 2,5 dl mælk
  • 440 g sukker
  • 2 stk. æg
  • 300 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 40 g kakao

Hindbærsylt

  • 0,5 stang vanilje
  • 50 g sukker
  • 125 g hindbær

Chokoladeganache

  • 600 g lys chokolade
  • 7 dl piskefløde

Pynt

  • 100 g hvid chokolade
  • 150 g friske hindbær

Fremgangsmåde

Lav bund

  1. Den hvide chokolade hakkes fint og kommes op i en lidt stor skål. 
  2. Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen med en anelse af sukkeret på bordet med kniven, således at kornene skilles ad. 
  3. Vaniljesukkeret, den tomme vaniljestang, smør, mælk og sukker varmes op til ca. 80 grader, og tages af varmen. 
  4. Halvdelen af den varme blanding hældes over den finthakkede chokolade, rør med en ske eller en dejskraber til massen bliver blank. Tilføj langsomt resten af den varme blanding. Massen afkøles til stuetemperatur, hvorefter æggene piskes i et ad gangen. 
  5. Mel og bagepulver blandes og sigtes ned i dejen. Det hele blandes forsigtigt sammen. 
  6. Fordel halvdelen af dejen i den ene smurte springform. 
  7. Sigt kakaoen ned i den resterende dej, rør det godt sammen og fordel dejen i den anden smurte springform. 
  8. Begge bunde bages ved 165 grader til de giver efter ved let tryk - ca. 30 minutter. 
  9. Bundene afkøles helt og befris fra formene. 
  10. Rengør den ene form fuldstændigt (den skal bruges til, at bygge kagen op i) 

Hindbærsylt 

  1. Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen med en anelse af sukkeret på bordet med kniven, således at kornene skilles ad. 
  2. Vaniljesukkeret, den tomme vaniljestang, sukker og hindbær koges i ved middel varme i ca.6-8 minutter, til en tyk sylt. Sylten afkøles helt. 

Lav chokoladeganache

  1. Den lyse chokolade hakkes fint og kommes op i en lidt stor skål. 
  2. Fløden opvarmes til ca. 80 grader og gryden tages af varmen. 
  3. Halvdelen af den varme fløde hældes over chokoladen, og der røres godt med en ske eller en dejskraber til massen bliver blank. Tilføj langsomt resten af den varme fløde, og rør igen godt til ganachen er homogen og blank. 
  4. Del ganachen således i 2 skåle; 2/3 i den ene skål (bruges som indlæg i kagen mellem bundene). Den sidste 1/3 i den anden skål ( bruges til at "overtrække" kagen med). 

Opbygning

  1. De afkølede bunde deles med en savtakkede kniv, så der i alt er 4 stk. Placèr den rengjorte springforms kant på bagepapir, på et fad der kan være i køleskabet. 
  2. Ilæg en tilskåret plast strimmel i kanten (kan undlades). 
  3. Ilæg først en af de 2 mørke bunde og fordel 1/3 af "indlægs" ganachen, så det dækker hele bunden. Halvdelen af hindbærsylten fordeles herpå. En af de lyse bunde lægges ovenpå, og trygges let fast. Endnu 1/3 af "indlægs" ganachen smøres jævnt ud på bunden. 
  4. Gentag processerne endnu en gang. Kagen stilles i køleskabet til næste dag. 
  5. Den iskolde kage befries fra form og plast. Smør kagens top og sider jævnt op med al "overtræks" ganachen. Lun evt. palettens blad med en bundselbrænder, for at kunne stryge cremen fuldstændig glat op. 
  6. Afslut smukt med hvid chokoladesprøjtning og rigeligt med friske hindbær.

Opskriften findes i samlingen

De bedste chokoladekager