Muffins med vanilje
Denne opskrift på vaniljemuffins er enkel, nem og hurtig, men resultatet er fantastisk. Creme fraichen giver syrlighed til kagerne, og de friske vaniljekorn giver ekstra smag.
Tilberedningstid:
20 min.
Antal portioner:
6 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 200 g rørsukker
- 2 stk. æg
- 1,5 dl creme fraiche
- 100 g smør
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 0,5 stk. vaniljestang
- 2 spsk. rørsukker
Fremgangsmåde
- Lav dejen:
Pisk æg og sukker godt. Bland creme fraiche og smør i dejen, og rør godt, til smørret er rørt er helt ud. Sigt hvedemelet og bagepulver i dejen, og rør til en ensartet dej. skrab kornene ud af vaniljestangen med en skarp kniv og rør det i dejen. - Bag muffins:
Fordel dejen i 12 muffinforme, drys dem med sukker og bag kagerne midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i 8-10 minutter. Prøv med en kødnål eller spids kniv om de er færdige, der må ikke hænge dej ved kniven eller nålen, når du stikker i kagerne.
TIP:
Du kan vende 100 g valgfri frugt i dejen, husk, at hvis det er det en meget saftig frugt, er det en god ide med lidt ekstra mel. Frugten vendes i til sidst.