Lækre og lune muffins med vanilje er perfekte til en hyggelig stund. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Muffins med vanilje

Denne opskrift på vaniljemuffins er enkel, nem og hurtig, men resultatet er fantastisk. Creme fraichen giver syrlighed til kagerne, og de friske vaniljekorn giver ekstra smag.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 200 g rørsukker
  • 2 stk. æg
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 100 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 stk. vaniljestang
  • 2 spsk. rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Lav dejen:
    Pisk æg og sukker godt. Bland creme fraiche og smør i dejen, og rør godt, til smørret er rørt er helt ud. Sigt hvedemelet og bagepulver i dejen, og rør til en ensartet dej. skrab kornene ud af vaniljestangen med en skarp kniv og rør det i dejen. 

  2. Bag muffins:
    Fordel dejen i 12 muffinforme, drys dem med sukker og bag kagerne midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i 8-10 minutter. Prøv med en kødnål eller spids kniv om de er færdige, der må ikke hænge dej ved kniven eller nålen, når du stikker i kagerne.

    TIP:
    Du kan vende 100 g valgfri frugt i dejen, husk, at hvis det er det en meget saftig frugt, er det en god ide med lidt ekstra mel. Frugten vendes i til sidst.