Forlæng sommerens smag af friske krydderurter langt ind i vinterhalvåret. (©DR)

Multi-citroneddike

I programmet 'Mad der holder' forvandler kogekone Camilla Plum sin haves høst til mad og tilbehør, der kan bruges året rundt. Her lavede hun bl.a. denne skønne multi-citroneddike, der giver en aromatisk smag til både dressinger, marinader mv.

Tilberedningstid: 10 timer Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 l æbleeddike
  • 2 citroner, skal heraf
    (undegå det hvide, det er bittert)
  • 1 håndfuld citronmelisse
  • 1 stor kvist citrontimian
  • 1 håndfuld citronverbena

Fremgangsmåde

  1. Kom det hele på en flaske og lad det trække i solen i en uges tid eller længere. 
  2. Kan sies og bruges til saucer, fisk, marinader, grill, salsa osv.