Müslibarer af havregryn, dadler og mandler er en lækker og sund snack og et godt alternativ til supermarkedets slikhylder. (©DR)

Müslibarer med dadler og mandler

Jesper Vollmer hjælper i DR-programmet 'Spis og Spar' en familie med at lave gode, sunde og økologiske müslibarer med dadler og mandler. Müslibarerne er en lækker hjemmelavet snack til aftenkaffen, madpakken eller som et lille mellemmåltid i løbet af dagen. Müslibarerne kan, som i programmet, laves af økologiske råvarer.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 265 g dadler
  • 130 g grovvalsede havregryn
  • 125 g mandler
  • 2 spsk. kokosolie

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at fjerne stenene fra dadlerne og kom dem derefter i en foodprocessor (en blender kan til nød også bruges). Blend indtil dadlerne er blevet til en klæbrig, sammenhængende masse.
  2. Hæld dadelmassen i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Hak mandlerne groft, inden du tilsætter dem, og hvis kokosolien er fast, så smelt den først i et vandbad.
  3. Bland det hele godt sammen, indtil det danner en klæbrig, sammenhængende masse.
  4. Fordel det i en form på ca. 15x18 cm med plastikfolie eller bagepapir i, så du nemt kan løfte det ud af formen senere. Det er vigtigt at trykke massen godt ned i formen, så müslibarerne kommer til at hænge ordentlig sammen.
  5. Sæt derefter formen i fryseren i en times tid (eller i køleskabet et par timer), så massen kan blive fast og sammenhængende.
  6. Når massen har været på køl, skæres müslibarerne ud i den ønskede størrelse - eventuelt i otte stykker.

TIP: Opbevar müslibarerne i køleskabet - de bør kunne holde sig 1-2 uger på køl og endnu længere, hvis de opbevares i fryseren.