En frisk og lidt skarp muslingesalat med gin er em (©DR)

Muslingesalat med gin og kveller

En frisk og smagfuld muslingesalat vendt med gin og frisk kveller, hvidløg og friske krydderurter. Server som en lille forret til en god middag. Opskriften lavede Anne Hjernøe da hende og Anders besøgte Wales i Brexitland.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 kg hjertemuslinger
  • 3/4 dl kveller
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 forårsløg
  • 3-4 stilke bredbladet persille
  • 3-4 spsk. gin
  • et drys flagesalt
  • friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde

  1. Skrub og skyl hjertemuslingerne godt. Kom dem i en god slat spilkogende vand og damp dem i 2-3 minutter. Lad dem køle af mens du forbereder grøntsagerne. 
  2. Knæk eller skær kvelleren i mindre stykker, hak hvidløg og forårsløg fint og bland det sammen med grofthakket persille. 
  3. Kom det i en skål bland det med de afkølede muslinger som du har pillet ud af skallerne. Hæld gin, salt og peber over. 
  4. Dæk muslingesalaten til og stil den koldt i en times tid, eller indtil den skal serveres.