Friskbagte naanbrød er skønt tilbehør til en et væld af retter. (©DR)

Naanbrød med hvidløg og bukkehornsfrø

Skønne indiske naanbrød stegt på panden efter Thomas Hermans opskrift i programmet 'Dyrk, høst, spis - Byhaver med Herman og Hertz'

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 35 g gær
  • 2 dl vand
  • 3 spsk. sødmælk
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 1 stk. æg
  • 500 g hvedemel
  • 5 fed hvidløg
  • 0,5 spsk. knuste bukkehornsfrø
  • 1 spsk. olie
    (til pensling)

Fremgangsmåde

  1. Pisk vand, æg, gær og mælk sammen, til det skummer. Tilsæt sukker, salt og hvedemel. Ælt dejen sammen og vend den ud på bordet. Er dejen meget klæg, æltes den med lidt mere mel.

  2. Ælt dejen smidig i ca. 5 minutter, før den sættes til hævning i en skål smurt med smør. Lad dejen hæve med et fugtigt klæde over til den er fordoblet i størrelse.

  3. Hak herefter hvidløget og ælt det ind i dejen sammen de knuste bukkehornsfrø.

  4. Rul dejen ud til boller af ca. 35 g. og lad dem efterhæve i ca. 20 min. Rul bollerne flade og pensl dem med olie på begge sider.

  5. Steg naanbrødene på en tør pande i ca. 2 min. på hver side og server straks.