Hjemmelavede nachos er helt sikkert et forsøg værd. Her får du en opskrift på, hvordan du nemt kan lave det sprødeste nachos. (Foto: Gastromand ©DR)

Nachos - hjemmelavede

Nachos er altid godt. Både til fredag aften på sofaen, til den ultimative Super Bowl-nat, til børnefødselsdagen eller som snack til gæsterne inden middagen. Der findes masser af færdiglavede muligheder for nachos, men hvad med at forsøge at lave dem selv? Det er ikke særlig svært, og dine gæster vil elske dig for det. Husk at overdæng dine nachos med ost og spis en lækker guacamole til.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 20 stk. majstortillas
    (Hvede kan også bruges)
  • 1-2 l smagsneutral olie
  • Lidt salt

Fremgangsmåde

  1. Skær dine tortillas - de der flade mexicanske pandekager - i passende stykker. Forsøg først at skære dem i nogle brede baner og efterfølgende i nogle mindre trekanter.
  2. Varm olien op i en gryde. Tjek med spidsen af en tortilla, om den er varm: Bobler olien meget omkring tortillaen, er den klar.
  3. Steg tortilla-stykkerne i olien til de er gyldne. Det er vigtigt, at stykkerne ikke ligger oven i hinanden, så steg nogle af gangen.
  4. Når tortilla-stykkerne er gyldne, tages de op af gryden og placeres på fedtsugende papir.
TIP: Server nachos med masser af smeltet cheddarost og guacamole.