Napoleonshatte i forskellige former (©DR)

Napoleonshatte af brødrene Price

Afprøv Adam og James Prices opskrift på den klassiske Napoleonshatte. Form enten kagen som den klassiske kage, vi alle kender, eller form dem, så de kommer til at ligne den oprindelige hat, som Napoleon bar.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Dej

  • 125 g mel
  • 30 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 80 g smør
  • 1 stk. lille æg

Kransekagemasse

  • 125 g rå marcipan
  • 50 g flormelis
  • 1 smule æggehvide
  • 150 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, flormelis og vaniljesukker. Smørret smuldres i melet, og dejen samles med ægget. Tag evt. lidt mere mel til hjælp afhængig af æggets størrelse. Pak dejen i film og lad den hvile en times tid på køl. 

  1. Kransekagemasse laves af 125 g rå marcipan æltet med 50 g flormelis og lidt æggehvide. Rul mørdejen ud til ca. ½ cm tykkelse og stik runde skiver med en diameter på ca. 8 cm ud. Form kugler af kransekagemasse og læg dem midt på mørdejscirklerne. Fold og tryk dejen op om kuglerne tre steder, så resultatet bliver en lille trekantet hat. Bag kagerne i ca. 10 minutter ved 200 grader. Efter afkøling dyppes bunden af kagerne i smeltet chokolade. 

  2. Hvis man vil lave korrekte Napoleonshatte, bør dejen kun trykkes op to steder så hatten bliver bådformet. Man kan også overtrække hele kagen med chokolade, så den yderligere kommer til at ligne den oprindelige hat, som Napoleon bar.