(©DR)

Napoleonshatte med pistaciedrys

Her får du konditor Mette Blomsterbergs fantastiske opskrift på lækre napoleonshatte. En skøn klassisk kage med både mørdej, nougat, marcipan og chokolade, som smager fantastisk til både hverdag og fest.

Skal trække og køle af i ca. en time

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

Mørdej

  • 300 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 150 g smør
  • 1 stk. æg

Kransekagemasse

  • 250 g ren rå marcipan
  • 100 g sukker
  • 1 stk. æggehvide

Fyld og pynt

  • 150 g nougat
  • 100 g usaltede pistaciekerner
  • 250 g mørk chokolade
    (Kan erstattes af chokoladeknapper)

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at lave mørdejen: 
  2. Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Dejen stilles koldt en ½ time.

  3. Lav kransekagemassen klar:
    Sukker og æggehvide røres sammen. Lad det trække ca. 1 time for at opløse sukkeret. "Sukkerhviden" æltes ind i marcipanen lidt efter lidt, til massen er ensartet.

  4. Gør kagerne klar:
    Mørdejen udrulles forholdsvist tyndt og udstikkes i cirkler på ca. 8 cm i diameter. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. I midten af hver cirkel lægges en lille smule nougat.

  5. Kransekagemassen lægges oven på nougaten som en kugle på størrelse med en lille bordtennisbold. Tag en lille smule vand på hænderne, så hænger kransekagemassen ikke i. Anvend aldrig mel til dette formål.

  6. Fold nu mørdejen op omkring kransekagekuglerne med ét tryk tre steder. Brug tre fingre: venstre hånds pege- og tommelfinger og højre hånds pegefinger. Drys til sidst med lidt hakkede pistaciekerner.

  7. Bag kagerne ved 200 grader, til de er gyldne, det vil sige ca. 8 - 10 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle helt. Stilles i køleskab, indtil de dyppes i chokolade - se afsnittet om chokolade og temperering herunder.

    TIP: Napoleonshattene kan opbevares i tætsluttende beholder på køl i ca. 3 dage eller på frys i en tætsluttende beholder i op til 3 uger.

    Sendt første gang 27.7 2010