Napoleonskage med hjemmelavet kagecreme (©DR)

Napoleonskage

Napoleon Bonaparte har lagt navn til flere forskellige populære retter. Prøv denne lækre Napoleonskage, som er en sand klassiker.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 4 stk. frossen butterdej
  • 1 smule flormelis

Creme

  • 3-4 stk. æggeblommer
  • 6 spsk. sukker
  • 6 tsk. mel
  • 4 dl sødmælk
  • 1 stang vanilje
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 bæger hindbærmarmelade
  • 1 bæger ripsgele
  • 1 smule flormelis
  • 3 dl fløde
    (til pynt)

Fremgangsmåde

  1. I en gryde koges mælken op med vaniljen. Pisk æggeblommer med sukker, rør mel i samt kogende mælk. Hæld det hele tilbage i gryden og kog op under piskning til cremen tykner. Afkøl og bland flødeskum i. 

  2. Butterdejspladerne rulles lidt ud og pudres fint med flormelis. De skal bevare deres rektangulære form. Læg dem på en bageplade med endnu en bageplade ovenpå, så de ikke hæver op og bag dem ved 200 g i ca. 15 minutter til de er gyldenbrune. Skær dem evt. lidt til så stykkerne er ens. På to af stykkerne smøres et lag hindbærmarmelade og derpå et ret tykt lag creme. På de to andre stykker kommes glasur rørt af flormelis og vand. Læg stykkerne med glasur oven på stykkerne med creme og skær dem derpå forsigtigt i 4 dele hver med en skarp takket kniv. Pynt enderne af kagerne med flødeskum. Oven på kagerne kommes en lille skive ribsgele. 

  3. Der kan evt. pyntes yderligere med kandiserede violer.