Nasi goreng - en skøn, smagfuld indonesisk ret. Spice din hverdag op med en anderledes aftensmad! (©DR)

Nasi goreng

Kim Bildsøe leverer her en opskrift på en indonesisk omgang stegte ris! Den indeholder blandt andre ingredienser bønnespirer, rød peber, kylling og oksekød. Sæt igang!

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 400-600 g kogt, afkølet bastmati ris
  • 1 stk. chili
  • 2 stk. porrer
    (Alternativt lidt løg eller gulerod - eller hvad man nu har liggende.)
  • 3 håndfulde bønnespirer
  • 1 stk. rød peber
  • 300 g kylling
  • 300 g oksekød
  • 6 stk. æg
  • 1 bundt purløg
  • 1 smule limesaft
  • 1 smule sambal oelek
  • 1 smule ketjap manis

Fremgangsmåde

  1. Snit alle grøntsager i fine stykker ca. 2x2, og svits dem af i en wok, og smag til med lidt ketjap manis, og skrue derefter helt ned for varmen. Kylling og oksekødet skæres i samme størrelse. Steg kylling på en varm pande og vend det ned til grøntsagerne. Det samme med oksekødet, tilsæt evt. lidt limesaft under stegning. Smag nu retten til med sambal oelek, limesaft evt. mere ketjap. 

  2. Pisk æg med et per skefulde ketjap manis og tilbered dem som omelet på en pande, ved lav varme, så omeleten sætter sig langsomt, uden at tage for meget farve, lav den evt. af to omgangen, hvis den er for tyk, er det svært at få den færdig tilberedt. 

  3. Skru op for kød og grøntsager og vend nu de kolde ris i, og lad det hele små stege under omrøring i et par min. Server Nasi Goreng med strimler af omelet, friske bønnespirer og snittede purløg på toppen