Et festfyrværkeri af en nytårskage. (©DR)

Nattens dronning - Nytårskage

Kirsten og Nadine valgte i Den store Jule- og Nytårsbagedyst at lave en mesterværkskage til nytår der var over the top, diva og ekstravagant både indeni og udenpå - præcis ligesom dragshowet 'Nattens dronning'. Det er en begivenhed de deltager i hvert år, og i år stod Kirsten og hendes søster for åbningsnummeret, der var med cirkus-tema. Kagen er fyldt med skønne frugt- og bærmousser, chokolade- og fragilitebunde og den glazes smukt til slut. Et rigtig festfyrværkeri!

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Chokoladebund

  • 150 g mørk chokolade
  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 130 g mel
  • 20 g kakao
  • 125 g brazil nut
  • 1/4 tsk. salt
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver

Lakridsbomber

  • 2 blade husblas
  • 50 g lakridssirup
  • 50 g vand

Vaniljemousse

  • 3 blade husblas
  • 1/2 stang vanilje
  • 2 dl fløde
  • 30 g sukker
  • 1 1/2 dl fløde

Fragilité bund

  • 120 g sukker
  • 130 g hasselnødder
  • 150 g past. æggehvider
  • 1/2 spsk. kartoffelmel
  • 4 spsk. mandelessens

Passionsfrugtmousse

  • 320 g passionsfrugtpuré
  • 6 blade husblas
  • 2 1/2 dl fløde
  • 50 g fløde
  • 50 g past. æggehvide

Solbærmousse

  • 320 g solbærpuré
  • 2 1/2 dl fløde
  • 6 blade husblas
  • 50 g sukker
  • 50 g past. æggehvide

Glaze

  • lidt guldfarve
  • 150 g sukker
  • 88 g vand
  • 100 g glukose
  • 100 g kondenseret mælk
  • 6 blade husblas
  • 150 g hvid chokolade

Pynt

  • guld og sølv støv
  • 150 g isomalt
  • 500 g hvid chokolade
  • kugler i sølv, hvid og guld

Fremgangsmåde

Chokolade bund

  1. Smelt smør og hæld det over en skål med den hakkede chokolade, og smelt således denne.
  2. Pisk æg, sukker og vanilje luftigt.
  3. Bland mel, bagepulver sammen og vend det i chokolademassen.
  4. Vend til sidst den luftigt piskede æggesnaps i.
  5. Hak nødderne fint og vend dem i dejen.
  6. Hæld dejen på en bageplade, og bag ved 175 grader varmluft i 25 minutter.

Lakrids bomber

  1. Udblød husblas i vand.
  2. Varm lakrids og vand op. Smelt husblas deri og hæld i forme.
  3. Kom på frys.

Vaniljemousse

  1. Udblød husblas i vand.
  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med sukker.
  3. Varm vanilje, sukker og ½ dl piskefløde op. Smelt husblas heri.
  4. Pisk resten af fløden til skum.
  5. Vend den lune piskefløde i A38, og derefter i den piskede fløde.
  6. Hæld i halvkugler og kom en lakridshalvkugle i hver form. Sæt på frys.

Fragilité bund

  1. Blend hasselnødder med halvdelen af sukkeret og tilsæt 1/3 af æggehviderne i en foodprocessor til du har en grød.
  2.  I en lille skål blandes kartoffelmel med 1 spsk sukker.
  3. Pisk resten af æggehviderne til marengs mens det resterende sukker piskes i.
  4. Rør nøddegrøden sammen med en tredjedel af marengsen og derefter med resten af marengsen og kartoffel-sukker-blandingen.
  5. Bag en bund (ca. ½ cm) i alm. ovn. 170 grader i 18-20 minutter.

Passionsfrugtmousse

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand.
  2. Varm passionspurén op og smelt husblas deri.
  3. Pisk fløden stiv.
  4. Pisk æggehviderne stive med sukker (tilsæt først sukker når æggehviderne er skummende).
  5. Vend den fingerlune passionsfrugtpúre af 3 omgange i fløden og dernæst i æggehviderne.

Solbærmousse

  1. Benyt samme fremgangsmåde som til passionsfrugtmoussen.

Samling af kagen

  1. I to kageringe ligges først chokoladebunden i. Så ligges vaniljemousse boblerne på denen bund, og solbærmoussen hældes over.
  2. Herefter ligges en fragilité bund på og til sidst passionsfrugtmoussen. Stil kagen på frost.

Glaze

  1. Giv vand og glukose et opkog.
  2. Sæt husblas i vand og udblød den. Kom derefter i vand- og glukose blandingen og opløs heri.
  3. Tilsæt kondenseret mælk, og hæld det over den hakkede hvide chokolade. Bland godt og lad den køle ned til 34 grader.

Chokoladepynt

  1. Temperer den hvide chokolade ved at varme den forsigtigt op til 34 grader og lav den ønskede pynt i forme.

Samling af det hele

  1. Når kagen er frossen, og glazen er klar, overhældes kagerne og ligges derefter oven på hinanden. Til sidst pyntes med chokolade pynten.
  2. Server.