(©DR)

Nattens stjernehimmel

Kan du ikke få nok af nattehimlen? Så bag denne kage, der er skabt i dens billede.

Tilberedningstid: Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Karamelliserede pekannødder

  • 65 g sukker
  • 100 g pekannødder

Chokolade/lakridsbunde

  • 300 g dulcey chokolade
  • 300 g smør
  • 300 g lyst rørsukker
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk. lakridspulver
  • 3 tsk. bagepulver
  • 8 æg

Limegelé

  • 8 blade Dr. Oetker øko husblas
  • 2,4 dl limesaft
  • 96 g rørsukker
  • Grøn pastafarve

Passionsfrugtmousse

  • 6 blade husblas
  • 200 ml passionsfrugtpuré
  • 200 g sukker
  • 300 ml piskefløde
  • 300 g græsk yoghurt 10%

Marcipanovertræk

  • 600 g ren, rå marcipan
  • 360 g flormelis
  • 84 g glukosesirup
  • Sort pastafarve
  • Guldspray til at dække

Fremgangsmåde

Kagebunde

  1. Smørret og chokolade smeltes i en gryde.
  2. I en skål piskes sukker og æg til en luftig æggesnaps.
  3. Chokolademassen vendes forsigtig i æggesnapsen.
  4. Herefter sigtes melet, kakaopulver, og bagepulveret i dejen.
  5. Det hele vendes forsigtigt, så dejen stadig er luftig.
  6. Fordel dejen i en bradepande.
  7. Bag bundene ved 180 grader varmluft i ca. 20 min.
  8. Når bundene er færdigbagt, vendes de ud på en bordplade og skal afkøle.

Karamelliserede pekannødder

  1. Rist nødderne på en pande.
  2. Herefter smeltes sukkeret på en anden pande.
  3. Når sukkeret er smeltet vendes pekannødderne i.
  4. Put de karamelliserede pekannødder over på en bageplade med bagepapir.
  5. Lad dem køle af og hak dem herefter groft.

Passionsfrugtmousse

  1. Husblassen udblødes i koldt vand.
  2. Passionsfrugtpuré og sukker bringes i kog i en lille gryde.
  3. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i passionsfrugtsaften.
  4. Lad saften køle af til den er lunken.
  5. Pisk fløden til let skum i en stor skål og vend forsigtigt yoghurten i.
  6. Vend passionsfrugtsaften i fløden.
  7. Fordel moussen i kageringen oven på bunden.

Limegelé

  1. Udblød husblassen i koldt vand.
  2. Varm forsigtigt limesaft og rørsukker op i en lille gryde, indtil sukkeret er opløst.
  3. Rør den udblødte husblas ud i den varme limesaft.
  4. Tilsæt en lille smule grøn pastafarve.
  5. Hæld den flydende gelé i en rund silikoneform og sæt på frys.

Marcipan

  1. Marcipan, glukose og flormelis røres sammen på en røremaskine.
  2. Farven kommes i.
  3. Marcipanen rulles ud og overtrækkes på kagen.