Nattens stjernehimmel
Kan du ikke få nok af nattehimlen? Så bag denne kage, der er skabt i dens billede.
Tilberedningstid:
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Karamelliserede pekannødder
- 65 g sukker
- 100 g pekannødder
Chokolade/lakridsbunde
- 300 g dulcey chokolade
- 300 g smør
- 300 g lyst rørsukker
- 150 g hvedemel
- 2 tsk. lakridspulver
- 3 tsk. bagepulver
- 8 æg
Limegelé
- 8 blade Dr. Oetker øko husblas
- 2,4 dl limesaft
- 96 g rørsukker
- Grøn pastafarve
Passionsfrugtmousse
- 6 blade husblas
- 200 ml passionsfrugtpuré
- 200 g sukker
- 300 ml piskefløde
- 300 g græsk yoghurt 10%
Marcipanovertræk
- 600 g ren, rå marcipan
- 360 g flormelis
- 84 g glukosesirup
- Sort pastafarve
- Guldspray til at dække
Fremgangsmåde
Kagebunde
- Smørret og chokolade smeltes i en gryde.
- I en skål piskes sukker og æg til en luftig æggesnaps.
- Chokolademassen vendes forsigtig i æggesnapsen.
- Herefter sigtes melet, kakaopulver, og bagepulveret i dejen.
- Det hele vendes forsigtigt, så dejen stadig er luftig.
- Fordel dejen i en bradepande.
- Bag bundene ved 180 grader varmluft i ca. 20 min.
- Når bundene er færdigbagt, vendes de ud på en bordplade og skal afkøle.
Karamelliserede pekannødder
- Rist nødderne på en pande.
- Herefter smeltes sukkeret på en anden pande.
- Når sukkeret er smeltet vendes pekannødderne i.
- Put de karamelliserede pekannødder over på en bageplade med bagepapir.
- Lad dem køle af og hak dem herefter groft.
Passionsfrugtmousse
- Husblassen udblødes i koldt vand.
- Passionsfrugtpuré og sukker bringes i kog i en lille gryde.
- Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i passionsfrugtsaften.
- Lad saften køle af til den er lunken.
- Pisk fløden til let skum i en stor skål og vend forsigtigt yoghurten i.
- Vend passionsfrugtsaften i fløden.
- Fordel moussen i kageringen oven på bunden.
Limegelé
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Varm forsigtigt limesaft og rørsukker op i en lille gryde, indtil sukkeret er opløst.
- Rør den udblødte husblas ud i den varme limesaft.
- Tilsæt en lille smule grøn pastafarve.
- Hæld den flydende gelé i en rund silikoneform og sæt på frys.
Marcipan
- Marcipan, glukose og flormelis røres sammen på en røremaskine.
- Farven kommes i.
- Marcipanen rulles ud og overtrækkes på kagen.