Nektarinkompotten kan anvendes til alle dagens måltider. (©DR)

Nektarinkompot

Kompotten her er skøn til morgenmad eller som tilbehør til french toast eller pandekager. Den er også formidabel i skyr eller yoghurt eller som topping på din morgengrød. Bruger du den til dessert, er den dejlig sammen med vaniljeis.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 5 nektariner
  • 3/4-1 dl sukker
  • 6-7 stængler citronverbena
    (med blade)

Fremgangsmåde

  1. Skær nektarinerne i halve og vrid dem fra hinanden.
  2. Skær dem derefter i både og kom dem i en gryde sammen med sukker og citronverbena.
  3. Lad det koge langsomt op og lad det derefter simre for svag varme, til du har en dejlig kompot. Det tager ca. 20 minutter, alt efter hvor modne dine nektariner er.