Nem æblechutney

Anne Hjernøes æblechutney er nem at lave, og den smager fantastisk. Det er skøn til vinterens kød- og karryretter.

Tidsmængde: 30 min Mængde: 10 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 1 stk. løg

  • 2 spsk. olivenolie

  • 4-5 kviste frisk timian

  • 1/2 dl rosiner

  • 100 g pinjekerner

  • 500 g æbler

  • 1,5 dl æblecidereddike

  • 300 g rørsukker

  • 1/2 tsk. atamon

Fremgangsmåde

Løg, timian, rosiner og pinjekerner steges godt igennem i olien i 3-4 minutter.

Derefter tilsættes æbler, eddike og sukker og det hele koger til det har konsistens som en god chutney.

Chutneyen hældes på skoldede glas som evt. er skyllet med atamon.

TIP: Bruges atamon kan chutneyen opbevares et køligt sted i op til et halvt år. Undlades atamon skal chutneyen stå i køleskabet og bruges i løbet af 1-2 mdr.