Tidsmængde: 30 min Mængde: 10 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- •
1 stk. løg
- •
2 spsk. olivenolie
- •
4-5 kviste frisk timian
- •
1/2 dl rosiner
- •
100 g pinjekerner
- •
500 g æbler
- •
1,5 dl æblecidereddike
- •
300 g rørsukker
- •
1/2 tsk. atamon
Fremgangsmåde
Løg, timian, rosiner og pinjekerner steges godt igennem i olien i 3-4 minutter.
Derefter tilsættes æbler, eddike og sukker og det hele koger til det har konsistens som en god chutney.
Chutneyen hældes på skoldede glas som evt. er skyllet med atamon.
TIP: Bruges atamon kan chutneyen opbevares et køligt sted i op til et halvt år. Undlades atamon skal chutneyen stå i køleskabet og bruges i løbet af 1-2 mdr.