Nem æblechutney
Anne Hjernøes æblechutney er nem at lave, og den smager fantastisk. Det er skøn til vinterens kød- og karryretter.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 1 stk. løg
- 2 spsk. olivenolie
- 4-5 kviste frisk timian
- 1/2 dl rosiner
- 100 g pinjekerner
- 500 g æbler
- 1,5 dl æblecidereddike
- 300 g rørsukker
- 1/2 tsk. atamon
Fremgangsmåde
- Løg, timian, rosiner og pinjekerner steges godt igennem i olien i 3-4 minutter.
- Derefter tilsættes æbler, eddike og sukker og det hele koger til det har konsistens som en god chutney.
- Chutneyen hældes på skoldede glas som evt. er skyllet med atamon.
TIP: Bruges atamon kan chutneyen opbevares et køligt sted i op til et halvt år. Undlades atamon skal chutneyen stå i køleskabet og bruges i løbet af 1-2 mdr.