Æblerne bliver nemt og hurtigt til den skønneste æbletærte, som gøres klar på en pande og bages færdig i ovnen. Foto: Scanpix (©DR)

Nem æbletærte på panden

Denne æbletærte lavede den svenske tv-kok Tina Nordström i programmet Tinas Mad. Det er en nem og lækker opskrift på æbletærte, hvor sukker karameliserer og sammen med butterdejen giver en lækker smag og konsistens. Æbletærten gøres klar på en pande og bager færdig i ovnen.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. æbler
  • 100 g smør
  • 2,5 dl sukker
  • 0,5 stk. citron
    (saft heraf)
  • 2 blade frossen butterdej
  • 1-2 spsk. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 225 grader.
  2. Skræl æblerne, skær dem i halve og fjern kernehusene. Fordel smørret på en støbejernspande, drys sukkeret over og læg de halve æbler på panden med den runde side nedad.
  3. Pres citronsaften ud over æblerne. Læg de to blade butterdej lidt over hinanden og tryk samlingen sammen til én stor plade. Rul den evt. større med en kagerulle. Læg dejen over æblerne, og buk kanterne ned i panden.
  4. Lad panden stå på blusset ved middel varme, og lad æblerne stege, til sukkeret er smeltet og er begyndt at boble.
  5. Sæt derefter stegepanden ind i ovnen i 10-15 minutter. Tag panden ud af ovnen og lad tærten køle lidt af. Læg et stort fad over panden og vend bunden i vejret på den, så tærten løsner sig fra panden og ender på fadet.
  6. Drys med flormelis inden servering. Serveres med is eller flødeskum.