Undgå madspild og brug dine rester i en æggekage. (©Unsplash)

Nem æggekage med rester

I programmet Spis og spar viste kok Jesper Vollmer hvordan man nemt kan lave en lækker æggekage, og samtidig få brugt nogle af de rester, man måtte ligge inde med. Du kan bruge både kød, grøntsager og hvad du eller har liggende eller har lyst til. Uanset hvad, bliver det nem og hurtig aftensmad, som hele familien kan lide.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • rester, eks. kød, grøntsager og ost
  • 4 æg
  • 4 dl mælk eller fløde
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Hvis du har nogle rester fra dagen i forvejen, kan du anvende disse. Hak resterne groft og vend det med æg og mælk eller fløde. Smag til med salt, peber og evt. andre krydderier. 
  2. Herefter samles det hele i et fad eller en pande (der kan gå i ovnen) med bagepapir. Bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter.  
  3. Server evt. med brød til.