Fudge er et stort hit i England. Opskriften er nem at lave, og af denn eportion kan du både lave lakrids-, chokolade og karamelfudge. Foto: DR (©DR)

Nem fudge - karamel-, chokolade- og lakridsfudge

Nemt og billigt og meget lækkert slik kan du lave med denne opskrift på engelsk fudge - en blød og lækker karamel, som smelter i munden og ikke hænger fast i tænderne. Med denne opskrift kan du lave tre varianter: Den klassiske karamelsmag, chokoladefudge og lakrids.

Tilberedningstid: 1 time, 15 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Fudge

  • 6 dl sødmælk
  • 700 g sukker
  • 200 g usaltet smør

Lakrids

  • 2 tsk. lakridspulver

Chokolade

  • 70 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Klik på play i videoen herunder og se, hvordan du laver fudge

  1. Bland mælk, smør og sukker i en tykbundet gryde. Varm det op og rør godt i begyndelsen, til det smelter sammen og får en ensartet konsistens. 
  2. Massen skal nu koge i gryden, til det først tykner, dernæst skifter farve til mere gylden, og til sidst når en temperatur på ca. 118 grader – eller til det størkner til karamelkonsistens, når du lægger lidt i et glas koldt vand. Det tager ca. en time. 
  3. Når massen er færdig, fordeles den i tre lige store portioner i tre skål eller gryder. 
  4. I den ene portion blandes lakridspulver, i den anden blandes det hakkede chokolade, og den tredje portion forbliver karamel. 
  5. Pisk de tre masser godt, til de får stuetemperatur og sætter sig.  
  6. Bred massen ud i tre firkanter på et stykke bagepapir og sæt det på køl.  
  7. Skær det ud i mundrette firkanter.