Hjemmelavet mayonnaise smager fantastisk, og så er det nemt at lave. (©DR)

Nem mayonnaise

Hjemmelavet mayonnaise er nærmest en himmerrigsmundfuld, og så er det nemt at lave, når man lige har prøvet det en gang eller to. Kok Adam Aamann lavede denne nemme opskrift i programmet 'Madmagasinet.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 3 stk. pasteuriserede æggeblommer
  • 0,5 spsk. dijonsennep
  • 1-1,5 spsk. hvidvins- eller æbleeddike
  • 3,5 dl majs- eller solsikkeolie
  • 0,5 dl koldpresset rapsolie
  • 1 smule salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Når man skal lave sin egen mayonnaise, er det vigtigt, at man sørger for, at alle ingredienserne har samme temperatur. Hermed mindsker man risikoen for, at mayonnaisen vil skille under tilberedningen.  
  2. Pisk æggeblommer, sennep, lidt salt, peber og 1 spsk eddike sammen.  
  3. Pisk olien i lidt ad gangen i en tynd stråle, hæld så langsomt, at olien hele tiden når at blive pisket ind i æggeblommerne. Hold af og til en pause med olien og pisk igennem. Når al olien er tilsat, og der er en flot ensartet mayonnaise tilbage, smages til med salt og evt. ekstra eddike.
  • TIP: Stil straks mayonnaisen på køl. Den kan holde sig i fem til seks dage.