Nem og lækker frugttærte
Du skal bage bunden, men derefter er det næsten lige så nemt, som at klø dig i nakken, at lave denne lækre frugttærte.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
6 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Mørdejsbund
- 300 g hvedemel
- 150 g smør
- 100 g flormelis
- 1 stk. æg
- 1 tsk. vaniljesukker
Fyld
- 12 stk. mørk pålægschokolade
- 250 g creme fraiche 38 pct.
- 3 tsk. vaniljesukker
- 3 stk. kiwi
- 300 g blandede bær
Fremgangsmåde
- Alle ingredienser til mørdejen samles i en skål, til det er en fast dej. Stil dejen på køl i omkring en halv time.
- Dejen rulles ud og lægges i smurt tærteform med ø ca 27 cm og bag den i ca. 12 minutter ved 200 grader, til den er gyldenbrun.
- Så snart kagen er taget ud af ovnen, fordeles pålægschokoladen over, så den smelter og lægger en chokoladebund på tærtebunden. Køl bunden helt af.
- Pisk creme fraichen i en skål, til den bliver luftig og samtidig fast. Smag den til med vaniljesukker og fordel creme fraichen ud over tærten.
- Læg kiwi og bær på – lige som du synes, det skal se ud.
TIP: Klik play i videoen herunder og se, hvordan man bager frugttærten.