Det er nemt og hurtigt at lave denne frugttærte med hjemmebagt mørdejsbund, en hurtig creme af creme fraiche og frisk frugt. Foto: DR (©DR)

Nem og lækker frugttærte

Du skal bage bunden, men derefter er det næsten lige så nemt, som at klø dig i nakken, at lave denne lækre frugttærte.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Mørdejsbund

  • 300 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 100 g flormelis
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. vaniljesukker

Fyld

  • 12 stk. mørk pålægschokolade
  • 250 g creme fraiche 38 pct.
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 3 stk. kiwi
  • 300 g blandede bær

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienser til mørdejen samles i en skål, til det er en fast dej. Stil dejen på køl i omkring en halv time. 
  2. Dejen rulles ud og lægges i smurt tærteform med ø ca 27 cm og bag den i ca. 12 minutter ved 200 grader, til den er gyldenbrun. 
  3. Så snart kagen er taget ud af ovnen, fordeles pålægschokoladen over, så den smelter og lægger en chokoladebund på tærtebunden. Køl bunden helt af. 
  4. Pisk creme fraichen i en skål, til den bliver luftig og samtidig fast. Smag den til med vaniljesukker og fordel creme fraichen ud over tærten. 
  5. Læg kiwi og bær på – lige som du synes, det skal se ud.  
    TIP: Klik play i videoen herunder og se, hvordan man bager frugttærten.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 6