En dejlig og nem hverdagsret med hvid fisk. (©DR)

Nem ovnbagt kuller med tomat og citron

Kuller er en fast, hvid fisk fra torskefamilien, som er let at tilberede i ovnen. Retten kan varieres med forskellige grøntsager og tilbehør, og kulleren kan nemt skiftes ud med anden hvid fisk. Som et lille tip smager retten smager særligt dejligt med en bearnaisesauce til.

Tilberedningstid: 35 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Fisk

  • 600 g kullerfilet
    (eller anden hvid fisk)
  • 1 økologisk citron
  • 1 stor tomat
  • 100 g smør
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 hoved broccoli
  • 4 tomater
  • 1 hoved iceberga salat
  • 1 rød peberfrugt
  • 300 g kartofler

Fremgangsmåde

  1. Placer kullerfiletterne i en bradepande beklædt med bagepapir. Smørren skæres i tynde skiver og fordeles på fisken. 
  2. Citron og tomat skæres i skiver og fordeles ligeledes på fisken. Drys med salt og peber.  
  3. Fisken bages i en forvarmet ovn ved 165 grader i ca. 15 minutter eller  til kødet er fast.  
  4. Kartofler og broccoli skæres i mindre stykker og koges i let saltet vand. 
  5. Tomater, salat og peberfrugt snittes fint og blandes sammen i en glasskål.  
  6. Fisken serveres med kartofler, broccoli og lun bearnaisesauce samt salat. Du kan finde en opskrift på en lækker bearnaisesauce her.