Nem rabarberkompot og rabarbertrifli
Rabarberkompot kan bruges til så mange ting: morgenmad, desserter og salte retter. Så det er bare med at få brugt de danske rabarber til at lave denne drønnemme opskrift på rabarberkompot med kun tre ingredienser.
Tilberedningstid:
10 min.
Antal portioner:
2 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Rabarberkompot
- 300 g rabarber
- 50 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
Rabarbertrifli
- 12 stk. makroner
- 1 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Se i videoen i bunden af artiklen, hvordan du laver rabarberkompotten
- Skyl og rens rabarberne godt og skær dem i tynde skiver.
- Læg dem i gryden sammen med vaniljesukker og sukker og kog det op på komfuret.
- Efter ca. fem minutter er det kogt sammen til en skøn kompot, som kan gemmes på glas eller bare spises med det samme.
Rabarbertrifli:
- Lad rabarberkompotten køle af. Knus makriner ned i to glas, læg rabarberkompot oven på og dæk det med fløden, som er pisket til flødeskum.
TIP: Du kan bruge kompotten til en skøn trifli, på skyren til morgenmad eller som tilbehør til et lækkert stykke stegt kylling.