Nem rabarberkompot og rabarbertrifli

Rabarberkompot kan bruges til så mange ting: morgenmad, desserter og salte retter. Så det er bare med at få brugt de danske rabarber til at lave denne drønnemme opskrift på rabarberkompot med kun tre ingredienser.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 300 g rabarber
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker

Rabarbertrifli

  • 12 stk. makroner
  • 1 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Se i videoen i bunden af artiklen, hvordan du laver rabarberkompotten

  1. Skyl og rens rabarberne godt og skær dem i tynde skiver.
  2. Læg dem i gryden sammen med vaniljesukker og sukker og kog det op på komfuret.
  3. Efter ca. fem minutter er det kogt sammen til en skøn kompot, som kan gemmes på glas eller bare spises med det samme.

Rabarbertrifli:

  1. Lad rabarberkompotten køle af. Knus makriner ned i to glas, læg rabarberkompot oven på og dæk det med fløden, som er pisket til flødeskum.

TIP: Du kan bruge kompotten til en skøn trifli, på skyren til morgenmad eller som tilbehør til et lækkert stykke stegt kylling.