Nem spaghetti bolognese - spaghetti kødsovs
Spaghetti bolognese eller spaghetti kødsovs er en skøn pastaret, som hele familien elsker. Her i en udgave, som er hurtig at tilberede, så aftensmaden kan komme på bordet i en fart.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 3 spsk. olivenolie
- 500 g hakket oksekød
- 1 stk. stort løg
- 1 stk. gulerod
- 2 fed hvidløg
- 1 dåse flåede tomater
- 1 dl bouillon
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. basilikum
- 1 tsk. salt
- 1 smule peber
- 500 g spaghetti
Fremgangsmåde
- Hak løg, gulerod og hvidløg fint. Varm olien op i en gryde og tilsæt løg, gulerod og hvidløg og lad det varme godt igennem i gryden. Tilsæt kødet og lad det stege, til det hele har skiftet farve. Husk at røre godt imens, så kødet ikke klumper.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og lad kødsaucen koge godt igennem i ca. 20 minutter.
- Kog spaghettien i rigeligt vand. Smag på den undervejs og tag den af varmen, når den mangler et minut fra at være færdig.
- Hæld vandet fra, men lad ca. en halv dl af kogevandet blive i gryden. Sæt gryden tilbage på varmen, hæld kødsovsen i spaghettien og bland det hele godt sammen.
TIP:
- Man kan også servere spaghetti og kødsauce hver for sig, men ved at blande det, får man en ret, der hænger bedre sammen, og man undgår, at spaghettien klistrer sammen.
- Server kødsaucen med en god salat til og revet parmesanost, eller – og sig det absolut ikke til en italiener – med lidt ketchup til.