Spaghetti kødsovs eller spaghetti bolognese er en skøn aftensmad, som hele familien elsker. (©DR)

Nem spaghetti bolognese - spaghetti kødsovs

Spaghetti bolognese eller spaghetti kødsovs er en skøn pastaret, som hele familien elsker. Her i en udgave, som er hurtig at tilberede, så aftensmaden kan komme på bordet i en fart.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 3 spsk. olivenolie
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stk. stort løg
  • 1 stk. gulerod
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dl bouillon
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 tsk. salt
  • 1 smule peber
  • 500 g spaghetti

Fremgangsmåde

  1. Hak løg, gulerod og hvidløg fint. Varm olien op i en gryde og tilsæt løg, gulerod og hvidløg og lad det varme godt igennem i gryden. Tilsæt kødet og lad det stege, til det hele har skiftet farve. Husk at røre godt imens, så kødet ikke klumper.  
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad kødsaucen koge godt igennem i ca. 20 minutter.  
  3. Kog spaghettien i rigeligt vand. Smag på den undervejs og tag den af varmen, når den mangler et minut fra at være færdig.  
  4. Hæld vandet fra, men lad ca. en halv dl af kogevandet blive i gryden. Sæt gryden tilbage på varmen, hæld kødsovsen i spaghettien og bland det hele godt sammen.  

TIP: 

  • Man kan også servere spaghetti og kødsauce hver for sig, men ved at blande det, får man en ret, der hænger bedre sammen, og man undgår, at spaghettien klistrer sammen.  
  • Server kødsaucen med en god salat til og revet parmesanost, eller – og sig det absolut ikke til en italiener – med lidt ketchup til.  


Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter