Tilberedes grøntsager rigtigt, smager de fantastisk. (©DR)

Nem tilberedning af grøntsager

I programmet Spis og Spar viste kok Jesper Vollmer hvordan man tilbereder en række grøntsager på en både nem og lækker måde, som bringer det bedste frem i smagen. Læs her og bliv inspireret til hvordan du kan få hele familien til at elske frisktilberedte grøntsager.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Peberfrugt

  • 2 røde peberfrugter
  • 2 spsk. olie
  • lidt salt

Blomkål

  • 1 blomkål
  • 2 spsk. smør
  • salt og peber

Broccoliskud

  • 1 bundt broccoliskud
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Bagt peberfrugt

  1. Gnid frugterne ind i olien og bag dem ved 280 grader i 10-15 min til de er helt sorte. Kom dem under låg i en skål, og lad dem køle af i 10 min.  
  2. Det sorte skind kan nu trækkes af. Fjern også kernerne. Krydr med salt.  

Stegt blomkål 

  1. Skær stokken og bladene af blomkålen, og del den i to halve på langs.  
  2. Steg blomkålen i smør på panden og krydr med salt og peber. 
  3. Skru ned for varmen og kom låg på panden ca. 5-10 min. til kålen er tilberedt.  

Broccoliskud 

  1. Broccoliskuddene koges i saltet vand i 2-3 min. 
  2. Vendes i lidt olivenolie og salt og peber.