Nem tomatsauce til pasta
Tomatsauce på glas er dyrt og har typisk en masse tilsat sukker, så hvorfor ikke lave tomatsaucen selv. Kok Jesper Vollmer laver i programmet 'Spis og Spar' denne nemme og lækre opskrift på en hjemmelavet tomatsauce, der er perfekt til pasta, og som koster under halvdelen af den færdiglavede.
Tilberedningstid:
15 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 1 spsk. olivenolie
- 2 dåser flåede tomater
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 kviste frisk timian
-
1 knivspids
chilipulver
(efter smag)
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg og steg dem gyldne i olivenolie. Ved at karamellisere løgene, undgår man at skulle tilsætte sukker til tomatsaucen.
- Hæld de flåede tomater på. Tilsæt timian, lidt chilipulver, salt og peber og smag til.
- Saucen kan bruges som den er nu med lidt bid i løg og hvidløg, eller den kan koges videre og koge lidt ind for en mere intens tomatsmag.