Cremet is og knasende Daim chokolade er en perfekt kombination. Og det er tilmed nemt at lave denne opskrift på Daimis - så er desserten klar. (Foto: Lotte Jahnsen ©DR)

Nem vaniljeis med Daim

Vaniljeis eller vaniljeparfait er drønnemt at lave - særligt med denne opskrift, som kun kræver fløde, æggeblommer, sukker og vaniljeis for at blive til den mest lækre, bløde og cremede is. I denne udgave bliver vaniljeisen blandet med Daim, men du kan også blande den med chokolade, marmelade, marcipan, bær eller hvad du nu har lyst til.

Isen skal fryse i fem-seks timer, inden den kan serveres.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 3 dl piskefløde
  • 2 stk. æggeblommer
  • 40 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 60 g daim chokolade

Fremgangsmåde

  1. Pisk fløden stiv .
  2. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker hvidt.  
  3. Bland de to masser sammen og frys dem. 
  4. Efter ca. to timer tager du isen ud og rører hakket daim - eller andet fyld i.
  5. Efter endnu ca. to-tre timer er isen klar til servering.

TIP: Tilsæt vaniljeisen lige den smag du ønsker. F.eks. chokoladestykker, hindbærmarmelade, marcipan. Kun fantasien sætter grænser.