En smagfuld suppe med masser af grønt. (©DR)

Nem vietnamesisk grøntsagssuppe med risnudler

Grøntsagssuppe med risnudler er en forsimplet version af den traditionelle vietnamesiske ret Phở. Retten er hurtig at tilberede og kan tilpasses med de grøntsager, man har ved hånden eller bedst kan lide – suppen er oplagt at lave, hvis man har rester af friske grøntsager i køleskabet.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Suppe

  • 400 g brede risnudler
  • 1/2 broccoli
  • 4 mellemstore gulerødder
  • 2 røde peberfrugter
  • 4 tomater
  • ca. 1 l kogende vand
  • soyasauce efter smag
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • olie eller smør til stegning

Pynt

  • 2 limefrugter
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 bundt frisk thaibasilikum
  • 1 pakke bønnespirer

Fremgangsmåde

  1. Tomat, rød peberfrugt, gulerødder og broccoli skyldes grundigt. Tomat og rød peberfrugt skæres i små tern. Gulerøddernes halveres og skæres i fine strimler på langs, og broccolihovedet deles i små buketter. 
  2. Kog risnudlerne i kogende vand i 10-15 minutter. Hæld vandet fra og lad nudlerne trække.
  3. Varm smør eller olie op på en stor pande. Steg først gulerødderne i et par minutter, tilsæt dernæst tomaterne. Grøntsagerne smages til med soyasauce og halvdelen af sukker og salt. 
  4. Tilsæt de kogte nudler og steg det hele godt sammen. 
  5. Tilsæt dernæst kogende vand og smag igen til med soja og eventuelt den resterende mængde salt og sukker.
  6. Til sidst tilsættes rød peberfrugt og broccoli. Bring hele retten i kog. 
  7. Suppen serveres varm i skåle. Pynt med lime, koriander, thai basilikum og bønnespirer.