Nemme fiskefrikadeller
Kok Søren Ejlersen besøgte i tema-lørdagen 'Vi elsker Brøndby' på DR2 den københavnske vestegn, hvor madkulturen er præget af de over 80 nationaliteter, der bor i Brøndby. Søren lavede bl.a. denne opskrift på lækre fiskefrikadeller, som er både hurtige og nemme at lave og falder i de flestes smag - Du kan evt. krydre dem med forskellige krydderier efter smag.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 750 g torske- eller sejfilet
- 50 g hvedemel
- 1,5 dl mælk
- 1 stk. æggehvide
- salt og peber
- olivenolie og smør til stegning
Fremgangsmåde
- Kør fisken gennem en kødhakker en gang.
- Rør farsen op med mælk, tilsæt æggehviden, og krydr med salt og peber.
- Lad farsen hvile en halv time på køl.
- Form frikadellerne med en ske og hånden, og kom dem på en varm pande med olivenolie og en klat smør.
- Steg frikadellerne gyldne ved jævne varme i 5-8 minutter.