Du kan hurtigt og nemt bage disse lækre fastelavnsboller med sød creme og mørk glasur. (Foto: Kristian Kirk Mailand/Maimento/Colourbox ©Kristian Kirk Mailand/Maimento/Colourbox)

Nemme gammeldags fastelavnsboller

Denne opskrift på nemme fastelavnsboller kan I lave hurtigt og relativt sundt. De gammeldags fastelavnsboller vil både børn og voksne elske at sætte tænderne i.

Tilberedningstid: 1 time, 20 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 0,5 dl vand
  • 2 dl skummetmælk
  • 50 g gær
  • 1 stk. æg
  • 2 spsk. flydende olie
  • 100 g havregryn
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • 400 g hvedemel

Creme

  • 1 stk. æg
  • 3 spsk. sukker
  • 3 spsk. maizena
  • 2 dl skummetmælk
  • 1 stang vanilje
  • 1 smule marmelade

Glasur

  • 2,5 dl flormelis
  • 2 tsk. kakao
  • 5-6 tsk. varmt vand

Fremgangsmåde

Lav dej

  1. Vand og mælk lunes i en lille gryde og hældes i en skål. 
  2. Heri udrøres gæren. 
  3. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser (hvedemelet tilsættes til sidst, lidt af gangen indtil dejen er jævn). 
  4. Til sidst æltes dejen godt og hæver tildækket i 30 min. Imens kan cremen laves. 

Lav cremen - hvis du ikke har tid til at lave creme, kan de fyldes med syltetøj

  1. Alle ingredienser blandes i en gryde og opvarmes under oprøring indtil det koger. Lad det koge i 1 minut og afkøl herefter. Cremen skal stadig røres under afkøling for at undgå ”skind”. 

Lav fastelavnsbollerne

  1. Dejen æltes igen og deles i 2 lige store dele der udrulles til 2 firkanter på ca 30 gange 30 cm. 
  2. Hver firkant deles i 9-10 mindre firkanter og der lægges 1 tsk. creme og/ eller marmelade på hver. 
  3. Herefter samles de 4 hjørner på hver firkant (skal lukkes godt sammen) og lægges på en bageplade med lukningen nederst. 
  4. Bollerne skal efterhæve i 30 min, pensles med sammenpisket æg eller kaffe og bages derefter 12-15 min. midt i ovnen ved 200 grader (180 grader varmluft) Bollerne afkøles. 

Glasur

  1. Bland alle ingredienser til glasuren og pynt de afkølede fastelavnsboller.