Nemme gammeldags fastelavnsboller
Denne opskrift på nemme fastelavnsboller kan I lave hurtigt og relativt sundt. De gammeldags fastelavnsboller vil både børn og voksne elske at sætte tænderne i.
Tilberedningstid:
1 time, 20 min.
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
Dej
- 0,5 dl vand
- 2 dl skummetmælk
- 50 g gær
- 1 stk. æg
- 2 spsk. flydende olie
- 100 g havregryn
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- 0,5 tsk. kardemomme
- 400 g hvedemel
Creme
- 1 stk. æg
- 3 spsk. sukker
- 3 spsk. maizena
- 2 dl skummetmælk
- 1 stang vanilje
- 1 smule marmelade
Glasur
- 2,5 dl flormelis
- 2 tsk. kakao
- 5-6 tsk. varmt vand
Fremgangsmåde
Lav dej
- Vand og mælk lunes i en lille gryde og hældes i en skål.
- Heri udrøres gæren.
- Herefter tilsættes de øvrige ingredienser (hvedemelet tilsættes til sidst, lidt af gangen indtil dejen er jævn).
- Til sidst æltes dejen godt og hæver tildækket i 30 min. Imens kan cremen laves.
Lav cremen - hvis du ikke har tid til at lave creme, kan de fyldes med syltetøj
- Alle ingredienser blandes i en gryde og opvarmes under oprøring indtil det koger. Lad det koge i 1 minut og afkøl herefter. Cremen skal stadig røres under afkøling for at undgå ”skind”.
Lav fastelavnsbollerne
- Dejen æltes igen og deles i 2 lige store dele der udrulles til 2 firkanter på ca 30 gange 30 cm.
- Hver firkant deles i 9-10 mindre firkanter og der lægges 1 tsk. creme og/ eller marmelade på hver.
- Herefter samles de 4 hjørner på hver firkant (skal lukkes godt sammen) og lægges på en bageplade med lukningen nederst.
- Bollerne skal efterhæve i 30 min, pensles med sammenpisket æg eller kaffe og bages derefter 12-15 min. midt i ovnen ved 200 grader (180 grader varmluft) Bollerne afkøles.
Glasur
- Bland alle ingredienser til glasuren og pynt de afkølede fastelavnsboller.