(Foto: Allan Hansen ©DR)

Nemt med Micki: Popcakes som en pro

Kage eller slikkepind? Det stressende valg slipper du for at skulle træffe nogensinde igen med 'popcakes'. Inspireret af 'Den store bagedyst 2017' viser Micki Cheng, hvordan du hurtigt kan fremstille klassiske romkugler og servere dem festligt og fornemt på pind. Voilá: Popcakes!

Snyd lidt på forhånd ved at købe mazarintærte og hindbærroulade i supermarkedet. Sørg evt. for at sugerør, krymmel og popcake-holderen matcher et tema, du vælger!

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. mazarintærte
  • 1 stk. hindbærroulade
  • 2 spsk. romessens
  • 2-3 spsk. kakaopulver
  • 2-3 spsk. abrikosmarmelade
  • 2-3 håndfulde blandet krymmel
  • 1-2 pakker festlige sugerør
  • 1 stk. holder, f.eks. et glas med slik

Fremgangsmåde

1. Ælt mazarintærten og hindbærrouladen godt sammen i en skål.

2. Tilføj kakaopulver, abrikosmarmelade og romessens. Sørg for at få det blandet jævnt ud i dejen.

3. Lad dejen hvile i køleskabet.

4. Hav sugerør og en holder parat. F.eks. i form af et glas fyldt med slik, (farvet) sand eller andet, der kan holde pindene fast.

5. Form kugler af dejen - ca. en spiseske dej pr. kugle - og vend dem i krymmel.

6. Sæt de nu farvestrålende romkugler fast på sugerørene.

7. Placér dine popcakes pænt i holderen - og voilá! Klar til servering.