Midtjyske netfrikadeller fra Spise med Price - Egnsretter. (©DR)

Netfrikadeller

Frikadeller i net er en opskrift på en anderledes frikadelle med både lever og hakket svinekød. Frikadellerne har en skøn smag af de mange krydderier, der er tilsat. Brødrene Price lavede frikadellerne i programmet 'Spise med Price - Egnsretter II'.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 400 g hakket svinekød
    (ikke for magert)
  • 400 g svinelever
  • 1 stk. æg
  • 1 stk. løg
  • 0,5 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt allehånde
  • 1 knivspids revet muskatnød
    (efter smag)
  • 2-3 kviste frisk timian
  • 2-3 kviste frisk salvie
  • 2 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 tsk. peber
    (efter smag)
  • 200-300 g fedtnet
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Leveren hakkes ikke alt for fint og blandes med det hakkede svinekød, revet løg, krydderier og æg. Hak timian og salvie og bland det i farsen.

  2. Bred fedtnettet ud og skær firkantede stykker af det. Pak skefulde af farsen ind i fedtnet, det er med til at holde sammen på farsen, som er ret løs i det. Frikadellerne skal være lidt større end almindelige frikadeller.

  3. Steg frikadellerne roligt i lidt smør og olie. Man kan også nøjes med at brune dem, og så sætte dem i ovnen og lade dem stege færdige der. 

  • TIP: Stuvet spinat smager rigtig godt til.