Netfrikadeller
Frikadeller i net er en opskrift på en anderledes frikadelle med både lever og hakket svinekød. Frikadellerne har en skøn smag af de mange krydderier, der er tilsat. Brødrene Price lavede frikadellerne i programmet 'Spise med Price - Egnsretter II'.
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
-
400 g
hakket svinekød
(ikke for magert)
- 400 g svinelever
- 1 stk. æg
- 1 stk. løg
- 0,5 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt allehånde
-
1 knivspids
revet muskatnød
(efter smag)
- 2-3 kviste frisk timian
- 2-3 kviste frisk salvie
-
2 tsk.
salt
(efter smag)
-
1 tsk.
peber
(efter smag)
- 200-300 g fedtnet
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
- Leveren hakkes ikke alt for fint og blandes med det hakkede svinekød, revet løg, krydderier og æg. Hak timian og salvie og bland det i farsen.
- Bred fedtnettet ud og skær firkantede stykker af det. Pak skefulde af farsen ind i fedtnet, det er med til at holde sammen på farsen, som er ret løs i det. Frikadellerne skal være lidt større end almindelige frikadeller.
- Steg frikadellerne roligt i lidt smør og olie. Man kan også nøjes med at brune dem, og så sætte dem i ovnen og lade dem stege færdige der.
- TIP: Stuvet spinat smager rigtig godt til.