New York Pretzels
Disse lækre New York Pretzels var den hemmelige udfordring i tredje program af Den store Bagedyst 2017. Kringlerne er lækre som snacks eks. til øl eller bare som et mellemmåltid. Prøv selv derhjemme.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 500-550 g mel
- 3 dl koldt vand
- 25 g gær
- 15 g sukker
- 30 g blødt smør
- natronbase til senere brug
- groft salt til senere brug
Fremgangsmåde
Dej
- Sigt melet ned i en rørskål.
- Rør vand, gær og sukker sammen i en anden skål.
- Hæld gærblandingen i rørskålen og tilsæt salt og smør.
- Ælt dejen ved middelhøj hastighed til den er glat og smidig. Pas på ikke at ælte den varm. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen bliver for blød.
- Dæk skålen til med film og lad den hvile ved stuetemperatur i ca. 20 min.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 225 C varmluft.
- Gør en plade med bagepapir klar (en der kan være i fryseren).
- Skær 4 stykker dej a ca. 150 gram. Undgå at bruge mel, da det gør formningen mere besværlig.
- Rul stykkerne til pølser på 15-20 cm’s længde. Gentag med alle dejklumper. Læg evt. lidt film henover, så de ikke udtørrer.
- Tag nu en dejpølse og læg den foran dig. Fold langsiderne af dejen ind mod midten og bank/tryk dem flad med hånden på midten af dejen. Bevar samme side af dejen op, mens du vender den 180 grader og igen folder langsiderne ind mod midten og banker/trykker dem fast. Nu er dejen strammet op.
- Rul nu dejen til en pølse på ca. 80 cm som er lidt tykkere i midten og bliver tyndere ud mod enderne.
- Form din dejpølse så du opnår en kringleform med den karakteristiske pretzel-snoning på midten.
- Læg den på bagepapir på din plade. Gentag processen med de andre dejstykker. Dæk kringlerne til med film og lad dem hæve til de er ca. 2/3 del større.
- Tag filmen af og sæt dem i fryseren i ca. 20 min, så de kan blive en smule hårde. De må ikke være frosne, men kun lige faste nok til at de kan holde faconen mens dyppes i natronbasen. Læs nedenstående nøje mens dine pretzels er på frys:
- OBS: Natronbase er ætsende og må ikke komme på huden. Du skal derfor påføre dig sikkerhedsbriller, handsker og kittel, inden du begynder at dyppe dine pretzels i natronbasen. Får du base på dine latexhandsker, så skyl det af med vand. For alle tilfældes skyld: Får man base på huden eller i øjnene skal der straks skylles med rent vand.
- Gør en bageplade med en silikonemåtte klar og tag dit sikkerhedsudstyr på.
- Tag dine pretzels ud af fryseren og læg dem en ad gangen på en hulske og dyp dem så forsigtigt i natronbasen. Sørg for at natronbasen dækker hele pretzlen.
- Lad dem dryppe lidt af mens de er på hulskeen og læg dem på silikonemåtten. Drys straks med lidt groft salt.
- Sæt dine pretzels i midten af ovnen og bag dem til de har en flot mørkebrun farve.