New yorker burger med hjemmelavet ketchup og relish. (©DR)

New yorker burger med ketchup og relish

Anne Hjernøe lavede i programmet Annemad denne lækre opskrift på en helt og aldeles hjemmelavet burger, som er serveret med en hjemmelavet relish og hjemmelavet ketchup. Burgeren kan laves meget hurtigere, hvis man vælger at bruge købeboller i stedet for hjemmelavede burgerboller. Vær opmærksom på, at dejen skal minimum en times tid - gerne natten over.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Burgerboller

  • 25 g gær
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • 4 dl lunken vand
  • 700 g mel
  • 1 spsk. koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 smule løgfrø
  • 1 smule sesamfrø

Bøffer

  • 600 g hakket oksekød
    (kalvekøg og lammekød kan også bruges)
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 2 spsk. koldpresset jomfruolivenolie

Kethcup

  • 200 g solmodne blommetomater
    (cheryytomater kan også bruges)
  • 1 stk. banan
  • 1 stk. appelsin
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 spsk. sukker
  • 10 stk. hele nelliker
  • 1 smule salt

Relish

  • 1 stk. løg
  • 1 stk. agurk
  • 2 dl lagereddike
  • 1 dl rørsukker
  • 1 tsk. gule sennepskorn

Fremgangsmåde

Boller

  1. Rør gær, salt og honning ud i vandet. Tilsæt melet lidt af gangen og rør, til du har en god sammenhængende, klæg dej. Dejen skal være forholdsvis flydende. Lad dejen hæve i køleskabet natten over, eller stil den lunt til hævning i en times tid.
  2. Rør derefter dejen igennem og brug en grydeske til at lægge flade boller på en bradepande. Lad bollerne efterhæve lunt i ½-1 time, smør dem med olie og drys dem med sesamfrø og løgfrø, og bag dem i ovnen ved 200 grader, til det lyder hult, når man banker i bunden på dem.

Ketchup

  1. Ketchup: Skær tomater og banan i stykker, og kom det i gryden sammen med appelsinsaft. Lad det koge op og tilsæt derefter en slat eddike, lidt olie og hele nelliker. Lad det hele koge, til tomater og banan er godt kogt ud. Brug derefter en stavblender eller en foodprocessor til at blende ketchuppen. Smag den til med salt og peber og lad den køle af.

Relish

  1. Relish: Skær løg i bittesmå tern. Flæk agurken på langs og fjern kernerne med en ske, hvorefter du skærer agurken i fine små tern. Bland agurketern med løgtern. Kog alle ingredienserne til eddikelagen op. Hæld lagen over grøntsagerne, og lad dem køle af i lagen.

Bøffer

  1. Form kødet til bøffer, steg dem på panden og drys med salt og peber. Server burgeren med ketchup og relish og pynt med friskklippet karse