En morgenmad med fisk og avokado er en god start på dagen. (©DR)

Nilaborre med avokado

I Cameroun, Afrika var Nikolaj og Jørgen atter på jagt i programmet Nak & Æd. Før en jagt skal der selvfølgelig en god morgenmad til i lejeren, og her lavede Nikolaj denne ret med nilaborre og avokado. Nilaborren er en af de største afrikanske ferskvandsfisk, som kan blive op mod to meter lang. Herhjemme kan du dog nemt bruge en anden slags fisk.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g nilaborre
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2-3 stk. tomater
  • 1 rødløg
  • saft fra 1 citron
  • 1 avokado
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Del nilaborren i fire pæne stykker. Krydr med salt og peber. Kom lidt af olien på en pande, og steg fisken på skinsiden først, så dette bliver helt sprødt. Vend fiskekødet og steg kort på den anden side.
  2. Skær tomaterne i mindre stykker og kom i en skål. Halver avokadoen og fjern stenen. Skær kødet i grove stykker og kom ved tomaten. Vend resten af olivenolien heri sammen med citronsaft og salt og peber. 
  3. Anret de smukke fiskestykker på en tallerken sammen med tomat og avocado, og server gerne med grillet brød til.