En af Mette Blomsterbergs favoritsmåkager er denne lækre slags med hasselnødder. (©DR)

Nøddesmåkager

Disse nøddesmåkager er konditor Mette Blomsterbergs favoritsmåkager, som hun bagte dem i programmet 'Det søde liv'. Opskriften er nem at bikse sammen, og nøddesmåkagerne smager dejligt hele året rundt - men særligt til jul.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Småkagedej

  • 250 g mel
  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 1/2 stk. polynesisk vaniljestang
    (Kan erstattes af e almindelig vaniljestang)
  • 1/2 stk. stødt kanel

Blanke hasselnødder

  • 40 stk. hele hasselnødkerner
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. vand

Fremgangsmåde

  1. Småkagedej:
    Alle ingredienserne røres godt sammen med en spartel på røremaskine - alternativt håndmikser med piskeris. Dejen kommes op i en sprøjtepose med glat tyl og sprøjtes ud på bagepapir i små runde kager med en diameter ca. som en 2-krone. Husk at lave lidt afstand mellem kagerne.
  2. Blanke hasselnødder:
    Honning, vand og nødder varmes i en lille kasserolle ganske få minutter til honningen er smeltet. Placér en blank nød på hver af kagerne.
  3. Kagerne bages ved 185 grader til de er gyldne, ca. 15 – 18 minutter.
  • TIP: Nøddesmåkagerne opbevares i en tætsluttende dåse.

Sendt første gang 20.12 2010