Nøddesmåkager
Disse nøddesmåkager er konditor Mette Blomsterbergs favoritsmåkager, som hun bagte dem i programmet 'Det søde liv'. Opskriften er nem at bikse sammen, og nøddesmåkagerne smager dejligt hele året rundt - men særligt til jul.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Småkagedej
- 250 g mel
- 200 g smør
- 100 g sukker
-
1/2 stk.
polynesisk vaniljestang
(Kan erstattes af e almindelig vaniljestang)
- 1/2 stk. stødt kanel
Blanke hasselnødder
- 40 stk. hele hasselnødkerner
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. vand
Fremgangsmåde
- Småkagedej:
Alle ingredienserne røres godt sammen med en spartel på røremaskine - alternativt håndmikser med piskeris. Dejen kommes op i en sprøjtepose med glat tyl og sprøjtes ud på bagepapir i små runde kager med en diameter ca. som en 2-krone. Husk at lave lidt afstand mellem kagerne. - Blanke hasselnødder:
Honning, vand og nødder varmes i en lille kasserolle ganske få minutter til honningen er smeltet. Placér en blank nød på hver af kagerne. - Kagerne bages ved 185 grader til de er gyldne, ca. 15 – 18 minutter.
- TIP: Nøddesmåkagerne opbevares i en tætsluttende dåse.
Sendt første gang 20.12 2010